От х:

Днес в x:

Мъри празнува 55!

Рожден ден празнува днес почетният гражданин на Хасково Станимир Стоилов, който е и един от най-обичаните и успешните футболни треньори  на „Левски“.

Мъри е роден в Хасково на 13 февруари 1967 година и днес навършва 55 години. Завършил е Спортно училище „Ст.Караджа“ в родния си град. Започва кариерата си на футболист във втородивизионния „Канев Хасково“, откъдето през 1990 г. преминава в столичния „Левски“.

Става шампион на страната през 1995 г. и 2 пъти вдига купата на България-през 1991 и 1992година.Кариерата му се развива като състезател на турския „Фенербахче“и  португалския „Кампомайорензе“, у нас играе и в „Славия“ и ЦСКА.

Кариерата си на футболисти обаче завършва отново като част от тима на „Левски“, който по-късно поема и като старши треньор.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    7:
    7:1
    4 -2
    20:17, 13 фев 2022
    Ч р д м ъ р и.Само Левски.
  • 2
    Fu
    Fußball-Korkenzieher
    2 -4
    22:35, 13 фев 2022
    Обаче градския Мъри славата си придоби благодарение на някои дебели градски вратове и на шампионската лига по времето на Тодор Батков. Тогава Левски бе отбор! Уважаема редакция на Х-нет защо не сте споменали и Астана ??? И дано има повече успехи с лъва от герена, защото отдавна е полумъртъв и е станал спаринг партньор на другите клубове !
    Лудогорец ще е за пореден път шампион, а левски ще се бори да не изпадне 🙌🤣
    • Нс
      нс
      2 -1
      23:33, 13 фев 2022
      Чак пък да не изпадне!
  • 3
    За
    запалнко
    0 0
    17:52, 16 фев 2022
    Моля да ме извините, ако греша, защото е минало много време: Мисля, че има неточности в текста. Дори не си спомням откога, но много отдавна, футболния отбор на гр.Хасково не се нарича "Канев", а "Хасково". Спомням си мача с "Левски" в Хасково между двата отбора, преди Мъри да премине в "Левски" и тогава отбора бе в "А"група. "Левски" победи, но той вкара един много красив гол. Мъри бе много фин футболист, бих го сравнил с покойния Кройф. Много запалянковци бяха против той да напусне отбора, но лично аз бях за, да отиде в по-класен отбор, за да се развива.
Последни новини