От х:

Днес в x:

Данъчното: Две трети от проверените хасковски фирми нередовни

7 фирми от областта бяха санкционирани през декември с общо 77 акта от НАП-Хасково заради нередности при осигуряването на служителите. Общо 12 работодатели бяха проверени през миналия месец по осигурителното законодателство. 5 от тях са били изрядни, а почти две трети от проверените – 7, са се оказали нередовни. 33 от издадените актове на нарушителите са заради не внесени в срок осигурителни суми, което съгласно разпоредбите на Кодекса на труда, осигуряващият трябва да прави до края на месеца, в който са начислени работните заплати. Останалите 44 акта са заради липса на подадена в НАП информация за размера на осигурителните вноски.

След оперативни проверки през декември инспекторите от НАП-Хасково са санкционирали и 14 търговци, при които е установено укриване на приходи от продажби чрез не издаване на касови бележки и фактури, липса на дневни и месечни отчети. Извършени са и 154 наблюдения на търговски и производствени обекти с цел превенция при въвеждането на реалните обороти във фискалните устройства.

9 обекта за търговия са били запечатани временно през месеца заради отказ от страна на собствениците да заплатят наложените им санкции по Наредбата за регистриране и отчитане на приходите от продажби. След внасяне на глобите, магазините отново са пуснати в действие.

НАП-Хасково напомня, че в качеството си на клиенти купувачите трябва да изискват касова бележка при всяка покупко-продажба, за да не се допуска укриването на реалните обороти в търговските обекти и спестяването на дължими данъци.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини