От х:

Днес в x:

Парад на светлината слага началото на Месеца на фотографията в Младежкия център

    Феерия от светлина и красота. Образи, изрисувани от светлинни снопове и запечатани от обективите на фотографите от Клуба по фотография към Младежкия център в Хасково. Снимките, направени посредством снимачната техника “дълга експозиция“, представиха днес резултатите от последните занимания на възпитаниците на Славян Костов.

    Те са подредени във фоайето на Младежкия център и ще останат на вниманието на зрителите няколко дни.

    В част от фотосите светлината е главен действащ герой, в други е използвана „зад кадър“. Снимките нямат подписи на конкретен автор, защото са колективна работа. Учениците и учителят им са работили заедно по тях, като са си разменяли ролите. Във всяка от снимките някой от школата играе ролята на модел, друг пък "рисува" със светлината, докато тритият снима. Кадрите са направени в експонация между 15-30 секунди. Освен специалните лампи, купени от Младежкия дом и предоставени на Клуба специално за това занятие, при заснемането са използвани фенерчета с разноцветни лампи, бенгалски огън, а някои от ефектите са постигнати с пиротехника.

    Предизвикателството за младите фотографи при заснемането на тези фотоси е дошло от бързината, с която се е налагало да се улови точния миг за запечатване. Затова и предварителната подготовка е отнела повече време-за избистряне на идеята и за преценяване на точните източници на светлина, които ще се използват, разказа Златина Тенчева.

    Всички светлинни фотоси ще бъдат пуснати за откупки след две седмици, а приходите от това ще отидат благотворително по сметката за подпомагане лечението на Ники Корондилева, анонсира Славян Костов.

    Тази изложба поставя и началото на Месеца на фотографията в Младежкия център, за който от фотографския Клуб са избрали февруари. Част от проявите са двете самостоятелни изложби на възпитаници на Клуба, които ще бъдат подредени в галерия “Форум“. На 15 февруари ще бъдат показани фотосите на Габриела Нанева, а в последния ден на месеца-28-ми галерията приема фотоизложбата на Елена Делчева.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини