От х:

Днес в x:

Снежни бомби падат от покрива на съда

    Близо 300-килограмова снежна бомба падна от покрива на Съдебната палата в Хасково. Голямото количество беше свалено от пожарникари днес по обяд. Те бяха повикани по сигнал за надвиснал сняг, който застрашаваше да затисне минувачи по улица „Преслав“. Огнеборците се изкачиха със специална автомеханична стълба. Качени със спасителен кош, двама пожарникари с гребла събориха от едната страна подаващата се снежна маса и малко по-късно снегът се стовари изведнъж на земята. За акцията се бяха насъбрали десетина пожарникари и полицаи, които бяха отцепили улицата, за да не минават пешеходци и автомобили. Всичко мина по план, няма нанесени щети от падането на снега – климатиците и кабелите оцеляха, каза началник на групата по пожарогасене в районната служба ст. инсп. Мирослав Сариев.

    Докато течеше операцията по събаряне на снега, зевзеци се шегуваха, че огнеборците са изчакали съдиите да излязат в обедна почивка, за да не пострада някой от тях и после да ги осъди.

    Вчера екип от аврийно-спасителна дейност е бил викан два пъти в Математическата гимназия – веднъж за сваляне на надвиснал сняг от покрива на гимназията, а по-късно за сваляне на ледени висулки от покрива.

    Премахването на надвисналия от жилищните и частните сгради сняг и висулки е задължение на собствениците. Огнеборците също могат да свършат подобна услуга, но срещу заплащане, при това по преценка на началника на службата, обясниха от от противопожарната служба.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Dd
      dddd
      2 -1
      18:24, 26 яну 2017
      и защо пък, точно покрива на съда се чисти? Там ли са най-важните хора в откъсаното Хасково?!?!!!
      • Ху
        Хулиган
        6 0
        19:05, 26 яну 2017
        Точно по това време минавах от та. Наистина прозвуча като бомба. Тук не става въпрос за сигурноста на хората в съда. Представи си дддд че това падне на хората минаващи по улицата. На другия ден заглавията ще са - съда уби гражданин.
    Последни новини