От х:

Днес в x:

Махайте паркираните коли от улиците, днес глобяват

    Ако колата ви е оставена паркирана на някоя от улиците „Стара планина“, „Георги Кирков“, „Св. св. Кирил и Методий“, тази сутрин е моментът да я махнете оттам, ако не искате да я заварите декорирана с фиш за глоба.  

    От общината предупреждават, че след вчерашната акция по бул. „Васил Левски“, при която бяха глобени повече от 30 собственици на паркирани на платното коли, днес масираната акция на Общинска полиция и КОРЗ продължава по тези улици. Възможно е обаче да засегне и други.

    Паркираните на пътното платно автомобили пречат на снегорините да изчистят качествено пътя, обосновават се от администрацията. И напомнят, че глобите идват след  многократни предупреждения за отстраняване на неправилно паркираните на пътното платно коли. Някои от автомобилите имат натрупана покривка от сняг с дебелина повече от 50 см., което означава че те са на платното от началото на снеговалежа, констатират общинските служители..

    От общината припомнят още, че живеещите в блоковете са отговорни за почистването на снега от паркингите пред тях. В този смисъл това, че пред входа има сняг не е оправдание за паркиране на булеварда.

    Всички налични машини работят без прекъсване, съобщиха от щаба по снегопочистване. В града са 18 снегорина и 5 пясъкоразпръсквача. 8 снегорина работят в селата и общинската пътна мрежа.

    По повод появилите се твърдения, че снегорините преминават по улиците с вдигнати гребла от щаба уточняват, че това се прави само на посипаните със сол скоро улици, където се изчаква солта да разтопи леда.

    Haskovo.net 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Пр
      предупреждение?
      53 -6
      08:43, 20 яну 2017
      Защо ги предупреждаваш , нека ги глобяват наглеците , наспирали на пътя.....По скоро предупреждавай отговорните другари какъв потоп ще настане , ако всичкия тоя сняг не се извози извън града , преди да започне снеготопенето....
      А глобяването нека си продължи и в сухо време- по ул.Св.Кирил и Методий слаломът си е целогодишен- наспирали и по пътя , че и по тротоара има постоянно плачещи за глоба.....
    • 2
      Бе
      Бесен
      42 -8
      09:32, 20 яну 2017
      Минавам по десетки улици, на които няма паркирана нито една кола, ама пак не са почистени. Кой ли им пречи да чистят?
    • 3
      Ал
      АлА
      15 -2
      09:46, 20 яну 2017
      Казахме да се премести. Кофите за боклук в Бадема а не да ги вдигате въобще.В момента 10 магазина и 2блока оставят боклука на пътя


    • 4
      Ел
      Елена
      25 -5
      09:56, 20 яну 2017
      Не е вярно, че всичката налична техника работи. Снощи, около 18.30 часа, поне 7-8 машини си стояха паркирани до Стадиона, снегорина, който беше пред нас също си паркира най-спокойно. Това ли е непрекъсната работа?!?!
    • 5
      Ми
      мира
      17 -2
      09:56, 20 яну 2017
      Вярно е,вдигат греблата на места и подминават.
    • 6
      12
      123456_1484916601
      2 -2
      14:50, 20 яну 2017
      Браво, само глобите ще въведат ред.
      Трябва целогодишно да се глобява.
      По тротоарите също не трябва да се паркира, те са за пешеходци не за автомобили.
    Последни новини