От х:

Днес в x:

Донбаските въглища кът и скочиха драстично, брикети няма

Изображение 1 от 4

    Донбаските въглища са на привършване в Хасково, а и освен това цената им скочи драстично, установи репортерска проверка. Тонът на твърдото гориво е поскъпнал от 315 на 420 лева в една от фирмите в областния град в близост до Топливо. Продават се и на дребно в чували по 16 лева.

    „Поскъпването от 30% е за цялата страна”, обясни шефката на борсата и допълни, че са им останали малки количества в наличност. Повишението на цената било заради доставката им през река Дунав. Търговката допълни, че в базата нямат брикети.

    Един от клиентите пък заяви, че само в тази борса са останали донбаски въглища и побързал да се запаси с по-голямо количество.

    Още в началото на тази година привършиха и дървата за огрев в складовете в Хасково. Тогава продавачи обясниха, че рязкото застудяване на времето предизвикало засилено търсена на твърди горива от населението. Складовете бяха засипани с поръчките, а доставките се бавеха заради лошото време. Търговците не успяваха да смогнат и със заявките, които валяха една след друга. Сега тонът върви около 150-160 лева и рядко се намират. При тях също не изключено поскъпване при следващите доставки, казаха от хасковски складове.

    В една от базите на „Кърджалийска” заявиха, че всичко е свършило – дърва, донбаски и брикети.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      Ма
      маскари
      45 0
      10:06, 15 яну 2017
      Да ограбиш клиентите си е еднократен акт. Този месец ще направите малко пари, но ще загубите много клиетни! Измамниците не се толерират дори в България. 10 години вземам все от този склад, но това беше последната ми покупка от тях! Между другото, някой някога получавал ли е от там касова бележка, когато купува на дребно? НАП СПЯТ ЗИМЕН СЪН!
    • 2
      Ст
      Стита сте замърсявали
      30 -24
      10:09, 15 яну 2017
      Стига сте замърсявали въздуха с тези въглища ! Не може да се диша- в кой век е Хасково- 19 век . Купете си климатици,много по удобно е ! Но нали трябва да се пестят пари за да се дадат някой ден на телефонни измамници !
    • 3
      Ка
      Карабина-рязана
      27 -8
      10:39, 15 яну 2017
      С какви пари да си купят климатици, 80%- процента от хасковлии са бедни хора.А камо ли по 200лв. ток да плащат........МНОГО СИ ГЛУПАВА ТЪПА П...О
    • 4
      Пе
      петър жеков
      34 0
      10:43, 15 яну 2017
      Продават чувал за 16 лева-а теглото му е 27-28 кг-т.е. Чената е около 630 лв за тон. И мен ме изгубиха като клиент завинаги! А къде са защита на потребителите? Къде са нап? Кервана си върви ,кучетата си лаят,рушветите се дават и ......!!!
      • Не
        Незапознат
        16 -3
        11:34, 15 яну 2017
        Ако е така както казвате то тогава минете на ток.Докато трае тази спекула.
        630 лв. е абсурдна цена.Не си заслужава.Намерете алтернатива за момента.На студено не се стои.Така и така ще давате пари нека топлината ви е получена по комфортен начин.Тези борси постепенно ще изчезнат.Времето им е преброено.Може би да остане само една в която ще има само дърва.Ей така който има камина да си пални огънче за кеф.Газифицирането започна с общественни сгради и учреждения.Но там където минават тръбите който иска може да се включи.Естественно плаща се но ако имате парно инвестицията си заслужава.
    • 5
      Ку
      курти куртев
      19 0
      12:19, 15 яну 2017
      На мене ми продадоха чувал за 15 лева още преди увеличението,като бяха по 350 лв.тона,и касов бон не получих. Къде е НАП,или за някой всичко е позволено.
    • 6
      Че
      Чесънчо
      12 -2
      13:16, 15 яну 2017
      Не само те станаха тарикати.Онзи ден отивам на зеленчуковия пазар и питам един мърляв пенсионер който продава колко струва чесъна.Тази измет божия знаете ли какво ми отговаря?15 ЛЕВА!?!.Идваше ми да взема 15 глави от стоката му и да му я навра в.....Не устата.Нищо не казах
      и подминах.
    • 7
      Би
      Бизнес Група Тарикатите НПО
      3 -7
      15:36, 15 яну 2017
      Това е Бизнес Дефицита Ражда Търсенето Търсен... Виж коментара
      • Не
        Незапознат
        3 0
        21:43, 15 яну 2017
        Когато в една държава спекулантите вземат да се наричат бизнесмени никой там не го чака нищо добро.Най вече и институциите които трябва да пресечат
        това нищо не правят.Меко казано.
    • 8
      Из
      Измамен пенсионер
      8 0
      15:45, 15 яну 2017
      Тези вагабонти (склада до Топливо ) и мен днес измамиха. Пробутаха чували без да ми ги претеглят,с мокри Донбаски въглища,със съмнително качество ,без касова бележка . На моето възражение за това те ми отговориха по най-арогантен начин .Те винаги продават без касови бележки както и другите търговци на горива в града . За този търговец е писано и друг път,но той просто е недосегаем и разните чиновници от Н А П и от Агенцията за защита на потребителите не могат да му направят нищо!А пък само той да е ............................! Повече няма да ходя при тях,ще пазарувам при други по-малки мошеници.
    • 9
      По
      Последния
      7 0
      15:51, 15 яну 2017
      Малко известен факт е, че въглищата са едни от най-радиоактивните материали. По времето на втората световна война немците са извличали уран от въглища. В Русия имат специален отдел по проверка на въглищата за нивото на радиация. Замърсяването е с радиоактивни частици е чрез дима и пепелта. Преди години масово се използваше сгурия за изолация в жилищата, която освен че повишава нивата на радиация в домовете отделя и много Радон- радиоактивен газ и това е един от проблемите, който увеличава раковите заболявания, но в България разбира се никой не говори за това.
    • 10
      Ха
      ха
      7 0
      20:06, 15 яну 2017
      Дървата скъпи. Скъпи ще са , защото няма кой да ги сече и докара от гората за без пари. В Германия работниците, извършващи тази дейност получават заплата от над 3000 евро. / И те реват , като учителите, в Германия е така и ние така искаме тука./ Някой дават акъл да минем на ток. / Май са същите, които ни захлупиха от повтаряне, не ни трябва Белене, щото си имаме ток в излишък./ Ха. Нима забравихте, че тока се оказа по кът и от дървата, когато сняг забръска. Ако всички си купим климатици НЕК ще гръмне. Мислете с главите си , а не с онази си ...............
    • 11
      Ев
      ЕВН
      2 -2
      20:47, 15 яну 2017
      Как ще гръмне ! Климатик му е майката ! дадохме 2000 за хипер инвертор ама плащаме по 75 лв ток и вкъщи е 27 градуса постоянно! Климатика не се спира ! Миналият ден отидох у комшията,той на дурва и мирише у тях на кюнци и лай.а !
    Последни новини