От х:

Днес в x:

Ядрено-магнитен резонанс за 2.5 млн. идва днес в хасковската болница

Модерен ядрено-магнитен резонанс (ЯМР) пристига днес в хасковската болница. Новата медицинска техника струва около 2.5 млн. лв. Тя идва в МБАЛ по силата на публично-частно партньорство, обясни в края наминалата година изпълнителният директор на болницата д-р Георги Гелов. Апаратурата се купува от верига медицински лаборатории.  Досега пациентите на МБАЛ Хасково бяха транспортирани до Кърджали за изследване с ЯМР, а болницата плащаше за услугата, плюс пътните разходи, което натоварваше бюджета на лечебното заведение.

Ядрено-магнитният резонанс е част от програмата на хасковската болница за модернизиране на оборудването. През ноември пристигна и нов скенер, последна дума на техниката.

Също в края на годината тук заработи и супермодерен ендоскопски апарат за ранна диагностика на тежки заболявания, сред които и рак на дебелото черво.

Очаквайте по-късно подробности за пристигането на новата медицинска техника в хасковската болница.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    Ма
    Мария
    42 0
    08:54, 13 яну 2017
    Чудесно! Дано има квалифициран персонал, който да работи с новата техника.
  • 2
    Ди
    Димитър
    13 -3
    09:15, 13 яну 2017
    Не знам какви са тия глупости. Пращали пациенти в Кърджали,че им плащали и пътните разходи!? Ако отчитат едни пари за такива услуги - това вече е друго. Иначе новината е хубава признавам .
    • Mi
      mimi
      8 0
      15:32, 13 яну 2017
      Става въпрос за пациенти от болницата и ги карат с линейка до Кърджали, когато се налага това изследване. Това често са болни с тежки заболявания и са на носилки. Така че новината наистина е хубава и за пациенти и за лекари.
  • 3
    Ъх
    ъхъм
    26 0
    09:30, 13 яну 2017
    сега да си намерят и свестни специалисти да разчитат снимките
  • 4
    Гр
    гражданка
    5 -4
    11:20, 13 яну 2017
    Как така пращали ,напротив, все няма направление, а и тук да има няма кадърни лекари!
    • Въ
      ВЪТРЕШЕН ЧОВЕК
      2 -7
      13:27, 13 яну 2017
      КАКВО СТАВА В НЕВРОЛОГИЯТА ? НАЛИ ОЕЩАХТЕ НОВИ КА... Виж коментара
  • 5
    Бо
    борката кереза -енженер
    4 -6
    12:00, 13 яну 2017
    Абе хора цялата работа се свежда до КОМИСИОННИТЕ кой ти гледа болните и специалистите дето ще работят
    • 98
      9898
      7 -7
      13:08, 13 яну 2017
      Естествено,че е за комисионните.Нали точно лобито заинтересувано това да стане сложи този директор на болницата.Ще има за Гелата,за Мавъра и за "любимата партия".Добре,че си отиват всички само след няколко месеца.Дано новите минат с голямата метла....
  • 6
    Па
    Панайотова
    20 0
    12:10, 13 яну 2017
    Новината е прекрасна!
    На нас скоро ни се наложи да направим ЯМР и пътувахме до Стара Загора, времето беше ужасно, но трябва да си там защото трудно се урежда час и ден за тази процедура.
    А за хората които се съмняват дали ще бъде написана епикризата от компетентни лекари, мисля че това не е проблем, просто се взимат всички изследвания и се отива при добър специалист в тази област, най-малкото при лекаря който е назначил ЯМР-а. Просто споделям моя опит, Това е отлична придобивка за нашата болница и ще спести на пациентите и лекарите доста неудобства. Хубав ден на всички.
  • 7
    На
    Наско
    8 -2
    21:31, 13 яну 2017
    Това българина е много остроумен ! Всичко е въпрос на комисионни !!! Вие както си купувате хляб в магазина питате ли колко печели продавача ? Като си купувате жилище , плащате ли на брокера ? Като си плащате здравните осигуровки замисляте ли се какъв им е размера , колко възрастни чакат работещите да внесат нещо в касата за да могат да се лекуват ? Ако не се правеше нищо , не се купуваше апаратура и се надяваме на това което имаме. То тогава по спокойни ли щяхме да сме ? Нямало специалисти ! Как да има след като всеки млад гледа на вън. И положението за в бъдеще няма да е никак розово . За тези които си мислят , че по света в градската болница положението е по различно . То питайте бе хора и проверете . Проверете колко време се чака в щатите ако искате да си направите скенер , ей така щото ви е хрумнало . Питайте как се точи касата в Германия и тн. Така , че просто бъдете здрави !!!
  • 8
    За
    Заркова
    5 -2
    22:26, 13 яну 2017
    Никога няма угодия на нашего брата българина!За него всичко е под съмнение,всичко е предварително опорочено!За всяко ново и хубаво нещо се оплюва първо и после се гледат ползите!
  • 9
    Па
    Панайотова
    4 0
    22:56, 13 яну 2017
    Абе хора, то техника има, но лекари няма, кой ще работи на тоя апарат, в Кърджали ходят заради изключителния д-р Възгечев, който работи там на ЯМР.
  • 10
    Сл
    Сланинко
    2 0
    11:18, 15 яну 2017
    Панайотова ти 27 г в България ли живееш или в АфганистанВъпроса не е в това кой ще работи на ЯМР въпроса се свежда до комисионните а коъ ще работи и дали може да работи не стои пред този който го внася Панайотова снимката от ЯМР не е фотографска снимка или такава от телефонати на която и 5 месечния ти внук познава че си ти Снимката от ЯМР може да се разчита от сериозни специалисти иначе всеки може да си пише каквото му хрумне Във всеки случай съм убеден че ДОКТОРА ГЕЛОВ няма да рабати на ЯМР или на скоро закупения СКЕНЕР
    • До
      До всички многознайковци
      1 -1
      20:51, 16 яну 2017
      Няма как в Хасковската болница да има специалисти за ЯМР като досега ЯМР не е имало. Все от някъде трябва да се започне. Първо апаратура, а след това ще се обучат и специалисти. Всеки рентгенолог има познания и за ЯМР, трябва само да отидат на специализирани курсове и готово. Браво на ръководството на болницата.
  • 11
    Га
    Гаргамел
    9 0
    21:05, 7 окт 2019
    ако вътрешен човек знае повече от този др рамадан да си лекува близкия сам у дома ,след 2 ракии всеки селянин си мисли,че знае повече от лекарите.........
Последни новини