От х:

Днес в x:

Валентин Ангелов: Санкции, ако пътното не почисти магистралата днес

     „Рано сутринта в района от Капитан Андреево до Харманли по магистрала “Марица“ имаше заледени участъци. Поддържам непрекъсната връзка с шефа на Областно пътно управление и въпреки неговите уверения, че се прави всичко възможно, за да са почистени и безопасни пътищата, аз не съм доволен от резултата“, това заяви тази сутрин веднага след обхода по пътищата в областта зам.-областният управител на Хасково Валентин Ангелов. „Пътувам и виждам, че на места заледяванията въобще не са обработени, а това е изключително опасно. Днес е последният срок, в който ще проявяваме търпение към ОПУ и ако днес магистралата и републиканските пътища не бъдат почистени до черно, ще поискаме санкции от Агенция пътна инфраструктура за Хасковското пътно управление и ръководството му. Има вариант да поискаме санкции и за фирмите, но според мен на първо място отговорността е на областно пътно управление. Утре очакваме нов сняг и ако сегашния лед остане по пътищата, от утре ще стане страшно“, категоричен е Валентин Ангелов.

    От вчера се работи усилено за почистването на пътя непосредствено преди пункта Капитан Андреево. Там беше сложно да бъде изчистено, защото имаше опашка от тирове. Със съвместните усилия на ОД МВР, КАТ, Гранична полиция, Митницата и пътноподдържашище фирми успяхме да изчистим трасето. Късно снощи опашката от тирове беше намаляла, но тази сутрин отново има струпване на тирове на около 15 км. Вече сме направили организация и се започва работа по трасето“, съобщи Валентин Ангелов.

    В областта пътищата са проходими. Има въведени временни ограничения: забранено е движението на тежки камиони над 12 тoна по пътя Тополовград-Харманли. Задължително е движението с вериги за всички превозни средства и без ремаркета по пътя Голямата звезда-Тополовград. Задължително с вериги се пътува и по пътя Главан-Младиново. Пътят Сираково-Спахиево в община Минерални бани остава затворен. За тези села се минава през Сираково-Колец и Сираково-Въгларово. Все още роторни снегорини работят за отварянето на отсечката Студена-Радовец и Пашово- Сладун в община Свиленград. Очаква се днес 3-метровите преспи да бъдат разбити и да се пусне движението през този участък.

    Две димитровградски села са без ток от снощи - в момента екипите на EVN работят за възстановяване на електрозахранването на Черногорово и Воден. Навсякъде другаде в област Хасково електроподаването не е прекъсвало.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Гр
      гражданин
      16 0
      11:30, 13 яну 2017
      Г-н Ангелов, на Вашето внимание предлагам един коментар от вчера:
      "Лятното и зимно поддържане на област Хасково се извършва по договор от консорциум от две търговски дружества: АБ АД Хасково със собственици Станимир Милев и Телят Хасан и Бургас Пътстрой АД, фирма, която се счита за собственост чрез подставени лица на Делян Пеевски. Ето тези две фирми не чистят снега в област Хасково. Областният управител да не се прави на ощипана мома, а до потърси отговорност. Оттдавна трябваше да уволни и директора на областно пътно управление/ОПУ/ инж. Ламбрем. Но не му стиска. Слаба ракия е областния. Няма как да стане.Да тръгне срещу Пеевски. Наглеци!
      Така, че отговорността е на поддържащите дружества/консорциум/ !!! ОПУ в лицето на инж. Ламбрев представлява вържавата, като страна по този договор. Вие като областна управа също представлявате държавата и е във вашите правомощия да санкционирате"АБ "АД И "Бургас Пътстрой" АД, т.е. консорциума !
      В този ред на мисли, Ви призовавам да осъществите правата си! А не да давате интервюта!
      Вие сте държавата!Упражнете държавната влъст!Държите всички лостове!
      Да Ви кажа ли, просто е! Каните на среща представляващите консорциума и им прочитате част от договора, който са подписали с АПИ -България!Това е! Давате срок! Ако не изчистят магистралата ги отстранявате!По договор!Плащат санкцията, която ще им се наложи!Точка! Влиза друга фирма и чисти снега !
    • 2
      Гр
      гражданин
      15 0
      11:34, 13 яну 2017
      Така, че г-н Ангелов, пътното /ОПУ/ не чисти, чисти консорциума от дружества - "АБ" АД Хасково и "Бургас Пътстрой" АД!
      А г-н Ламбрев носи абсолютната отговорност за това, че консорциума не изпълнява договора за лятно и зимни поддържане от страна на консорциума , посочен по-горе!
      Успех, г-н Ангелов!
    • 3
      Го
      гого
      6 -2
      16:20, 13 яну 2017
      Това момче много бързо усвои герберските номера!! Радостно е ,че им остана малко!! Време е Ангелов да отиде да си оре лозята в Свиленградско и да не се занимава с неща за които не му е работа!!
      • 12
        12345_1484320023
        3 -3
        17:07, 13 яну 2017
        Той Ангелов ще се оправи където и да е. Мислете му вие, които не знаете какво искате!
    Последни новини