От х:

Днес в x:

Първата присъда по САПАРД - Оправдателна!

Пловдивският окръжен съд оправда бизнесмена Марин Дипчев по обвинение за източване на 612 хиляди лева от програма САПАРД чрез фалшифициране на документи.

Съдът му наложи единствено административно наказание - глоба от 2500 лева затова, че подадените от него документи в Разплащателната агенция са с невярно съдържание.

Марин Дипчев беше оправдан по обвиненията, че чрез подправяне на подписи в актовете за узаконяване на фабриката му за сушене на лук в Клисура, е получил неправомерно пари по програма САПАРД. Графологичната експертиза доказа, че парафите са фалшиви, но Дипчев беше категоричен, че не е знаел за това.

На въпрос - Кой има интерес тогава да ви злепостави по този начин?, бизнесменът заявява: "Не мога да кажа. Съжалявам, че си въобразих, че мога да направя нещо в България".

Същевременно прокурорът Димитър Панайотов по делото е категоричен, че ще протестира решението на Пловдивския окръжния съд пред Апелативния.

"Хубаво е това дело да стигне до Върховен касационен съд и евентуално да видим тяхното решение какво ще е", заяви той.
Процесът срещу Дипчев е първото дело за злоупотреби по САПАРД, по което Пловдивският окръжен съд постанови присъда. Той приключи за рекордните за българското правосъдие 40 дни.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини