От х:

Днес в x:

3000 на протест, забранен за политици. Преглед на националния печат

„Стандарт": Газът идва в петък. Може би
Газът идва в петък. Вероятно в последния работен ден на седмицата ще имаме свежи доставки от руско синьо гориво, пресметнаха експерти. Русия ще пусне кранчето днес в 7 ч по Гринуич, обяви зам.-шефът на "Газпром" Александър Медведев. Газът ще потече, след като вчера бе подписано ревизирано споразумение за контрол над транзита през украинска територия. Чешкото председателство на Евросъюза и шефът на Еврокомисията Жозе Мануел Барозу също обявиха, че най-късно тази сутрин руският газ трябва да потече към стария континент.
„Труд":Власт и опозиция искат отваряне на III и IV блок
Депутати от опозицията и управляващите партии внесоха вчера поотделно проекторешения на парламента за отваряне на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй". Разликата е, че опозицията иска това да стане веднага, а управляващите - само при значително задълбочаване на кризата. Първи народни представители от движение "Напред" внесоха искането. Извън парламента в движение "Напред" освен ВМРО влиза и партия ЛИДЕР на енергийния бос Христо Ковачки. Часове по-късно трима депутати от ДПС и БСП - шефът на енергийната комисия Рамадан Аталай, Младен Червеняков и Пламен Ранчев, предложиха "при значително задълбочаване на кризата правителството да разгледа възможността за временно отваряне на затворени блокове в АЕЦ в съответствие с правото на ЕС, на техническите възможности и изисквания за сигурност и безопасна експлоатация."
„Сега": "Топлофикация-София" стана държавна
Столичната "Топлофикация" вече е изцяло държавно дружество след като Столична община прехвърли акциите си на министерство на икономиката и енергетиката, съобщи БНР. Решението за безвъзмездното прехвърляне на акциите на общината стана факт, още през ноември миналото година след гласуване на Столичния общински съвет. Изчакваше се кметството и икономическото министерство да подпишат споразумението. След като в последните дни това е направено, днес столична община е прехвърлила акциите си в размер на 58 процента.
Една от причините за даряването на дружеството беше писмо на Министерство на икономиката до кмета на София Бойко Борисов от миналата година, в което се казваше, че ведомството е готово да инвестира в дружеството, ако получи безвъзмездно общинския дял.
"24 часа": 3000 излизат на протест, забранен за политиците
Поне 3000 души ще се съберат пред парламента в сряда. Това прогнозира вчера Кънчо Драгнев, един от лидерите на студентския протест. Шествието ще тръгне в 10 часа от Студентския град и ще завърши пред парламента Студентите подготвят жива верига около Народното събрание, която също е одобрена от кметството. В съгласувателната заповед на зам.-кмета на София Юлия Ненкова обаче изрично е посочено, че протестът трябва да е извън охраняемата зона на парламента. По време на шествието и митинга движението няма да се спира, а участниците ще са длъжни да изпълняват разпорежданията на полицията, пише Ненкова.
"Дума": До минус 21,3 градуса паднаха температурите, идат поледици
Температура минус 21,3 градуса е била измерена вчера сутринта в 7,20 часа в Севлиево. Най-ниската температура в града, измерена през зимата на 2008 г., е била на 5 януари - минус 31,6 градуса, но истинският температурен рекорд през последните 20 години е отбелязан на 9 февруари 2005 г. - минус 34 градуса. Вчера термометрите показваха минус 17 градуса в Стара Загора, Пловдив и Кнежа, минус 16 градуса - в Елхово и Видин. В София температурата е била минус 11 градуса.
Заради малка посещаемост и ниските температури вчера в някои от общините на Силистренска област не работеха детски градини.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини