От х:

Днес в x:

40 проверени търговци метнаха данъчните по празниците, само един се дъни

Изрядни са били собствениците на питейни заведения по празниците през месец декември, показва доклад на НАП-Хасково след извършените контролни действия в периода 06.12.2008г. – 02.01.2009г на територията на Хасково, Димитровград и Свиленград, съобщиха от данъчното. Проверките на инспекторите били на два етапа – по време на студентския празник в 19 нощни заведения, ресторанти и хотелски комплекси и след това в коледните и новогодишни дни в други 21 обекта – също питейни и развлекателни.

Целта на НАП-Хасково бе да се провери отговарят ли обявените продадени куверти на реално отбелязаните приходи от продажби, издават ли се касови бележки и фактури на клиентите и отчитат ли касовите ленти от поръчки във фискалните устройства на търговците.

Само в един от обектите е констатирано нарушение на данъчните закони, а именно на Наредбата за регистриране и отчитане на приходите от продажби. Собственикът ще бъде санкциониран с акт за административно нарушение и последваща глоба, обясниха от данъчното.

В останалите заведения и хотели няма установени нарушения. Забелязва се обаче значително повишаване на приходите, регистрирани от търговците по време на коледните и новогодишни празници, в сравнение с приходите, отчетени по същото време на 2007 година. Най-вероятно това се дължи на присъствието на инспекторите и ефекта от извършеното от тях наблюдение – касовите апарати влизат в употреба.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини