От х:

Днес в x:

Хасково осъмна в бяло, жълт код за силен вятър днес

Покрит със снежна покривка, макар не много дебела, осъмна днес Хасково. Основните улици и булеварди обаче са почистени до черно, убеди се репортер на Haskovo.net.

Жълт код за силен вятър е обявен в 13 области на страната, в това число и Хасково. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).
Областите, за които е в сила жълтият код, освен Хасково, са: Кюстендил, Благоевград, Кърджали, Ямбол, Бургас, Варна, Шумен, Търговище, Разград, Русе, Силистра и Добрич. В тези области ще духа силен север-северозападен вятър със средна скорост 12-17 м/сек и пориви до 20-22 м/сек. Жълтият код означава, че има потенциална опасност и повишена вероятност за опасни метеорологични явления, като са възможни и щети.

Времето тази сутрин в Хасково е меко и тихо, но според метеоролозите през деня температурите няма да се повишат значително. Максимумът за областния град, Димитровград, Харманли, Любимец, Тополовград, Минерални бани, ще е 3 градуса. 4 пък ще показва термометърът в Свиленград, Симеоновград и Маджарово.

Всички пътища в страната са проходими при зимни условия, съобщават от АПИ. Продължава да вали сняг в много части от страната, най-обилно в Северозападна България и планинските региони. Тежка е обстановката в Ловешко, но пътищата са проходими.

Временно е затворен проходът Троян - Кърнаре заради силен вятър и обилен снеговалеж. Затворен е и проходът Шипково - Рибарица, където снегът е над 60 см. Над 40 см е снежната покривка на територията на Априлци, Троян, Тетевен.

В Хасково на тази дата най-ниската температура е била измерена през 1948 г. - минус 14.0°, а най-високата през 1983 г. - 18.8° над нулата.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини