От х:

Днес в x:

Ученици от Езиковата: ХЕИ лъже за прозорците

Учениците от хасковската езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров" днес разпратиха декларация до медиите, в която се казва: „Ние, учениците от ГПЧЕ „Проф. Д-р Асен Златаров", изразяваме нашето категорично несъгласие с изнесената информация, че умишлено сме отваряли прозорците на училищната сграда с цел изкуствено понижаване на температурите в класните стаи. Никой от нас не е предприемал нищо за прекратяване на учебните занятия. Считаме, че изнесената информация уронва престижа ни". Изявлението е подписано от ученически съвет.

На пресконференция вчера д-р Стефка Младенова от РИОКОЗ, (бившата ХЕИ) в Хасково заяви, че децата са отваряли нарочно прозорците, за да отчетат инспекторите по-ниски температури и да разпоредят прекратяване на учебния процес.

Според ръководството на училището проблемни били три стаи, едната, от които имала счупен прозорец, а на другите две били отворени, за да се проветрят. Директорката Пенка Делиева бе категорична, че това е преекспониране на фактите и че нито един от учениците досега не се е оплакал от студа в стаите, нито е имало искане за намаляване или отменяне на часовете.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини