От х:

Днес в x:

200 сърца затуптяха в едно за 7-годишната Ели на Коледния базар при областния управител

  Две огромни синьо-зелени очи, широка топла усмивка, даряваща любов и невероятно желание да танцува, да се движи, да е като останалите деца. Това е 7-годишната Ели. Тя е от Свиленград. Тежки диагнози, получени още при раждането й- детска церебрална парализа и локализирана епилепсия, обират детството й и поставят нея и родителите й всеки ден пред предизвикателства.

  Тази година Елена Димитрова е и символичният домакин на вече станалия традиционен благотворителен базар при областния управител на Хасково.

  На Игнажден той покани в дома си-държавната администрация десетки деца от 35 училища, детски градини и клубове от всички общини в областта, които работиха неуморно за създаването на красотите, средствата от чиято разпродажба ще отидат за лечението на Ели.

  Момиченцето е оперирано преди година в Сърбия. Сега прави първите си стъпки без чужда помощ. Но за да продължи този прогрес, тя се нуждае от постоянно лечение, което струва скъпо. Затова областният управител и целият екип на администрацията му се обединиха преди седмици около каузата да се помогне на Елена и нейното семейство. Пред тях предстоят още трудни моменти: овладяване на епилепсията, рехабилитация и възможно лечение в чужбина. За всички тези етапи от лечението семейството се нуждае от финансова подкрепа и от нашите добри сърца.

  „Благодаря, че сте сред нас, за да подкрепим Ели и нейното семейство именно днес-на Игнажден. Радостен съм да ви посрещна в нашия дом, защото поверието гласи, че какъвто е първия гост, който влезе на този ден в дома ти, такава ще и годината ти. А днес в нашата къща -областната администрация първи влязоха децата на Хасково-позитивни и чисти“, емоционално се обърна с благодарност към всички участници в базара и програмата, областният управител на Хасково Станислав Дечев.“

  Майката на Ели също се обърна към хората, които подкрепят детето и семейството. “Благодаря на всички. Това, което вие правите означава много за нас и Елена. Тази ваша подкрепа ни дава сили да продължим напред и да се борим“.

  А през това време бащата на Ели, който беше неотлъчно до момиченцето, трудно удържаше поривите на синеочката да се включи в изпълненията на децата от ОДЗ “Звънче“, които поздравиха с песни и танци присъстващите.

  Когато Ели стана и се присъедини към танца на джуджетата, 200 сърца в зала “Марица“ затуптяха в едно, а сълзите бяха от радост.

  През цялото време момиченцето, почти връстничка на децата от детската градина, ги аплодираше за песните.

  Когато базарът беше открит, кметът на Хасково Добри Беливанов направи спонтанен жест към децата от градината и към Ели. Той купи от базара изработено от гимназистите от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство в Хасково дървено конче люлка и го остави пред групата, а Ели получи от него красив ръчно изработен снежен човек.

  Дечицата дадоха възможност първа на кончето да се полюлее Ели. А тя им даде важни уроци по воля и по толерантност.

  Базарът в зала "Марица" на Областната управа продължава до края на деня. Всеки, който има желание и възможност да помогне на семейството на Елена, може да дари средства и по банковите й сметки:

  Елена Димитрова Минкова

  7000 1522327873 BG32 UNCR 7000 1522 3278 73 BGN

  7000 1522327877 BG21 UNCR 7000 1522 3278 77 EUR

  BIC : UNCRBGSF

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 15.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Договорените срещи ще ви създадат повече вълнения, предвид предложения за сътрудничество и други участия. Не всички от тях носят перспективите, които желаете, за това проучете възможностите, преди да дадете отговора си. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще приемете делово предложение, в което виждате добра перспектива за себе си. Благоприятно развитие на събитията ще ви тласне в нова посока на мислене, позволяваща ви пълноценно разкриване на потенциала и лична удовлетвореност. С някого ще постигнете съгласие по спорен въпрос.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Денят ви ще е натоварен и изпълнен с ангажименти. Няма да ви липсва шанс и свидетелства за него ще станат финансови и лични успехи. Намерете време и за семейството си, а също и да си починете от ежедневните грижи. Някои от вас ще усетят силно привличане към една личност и може би начало на силна връзка.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е днес неочаквано развитие на ваш професионален въпрос да промени всичките ви планове за този ден. Не се учудвайте ако наистина ви се наложи да поемете по различен път от този, който сте планирали досега. Срещате трудности, които изискват навременната ви намеса, затова не се колебайте да действате твърдо. Очакват ви скорошни приходи.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Търпеливо дочакахте решението на свой проблем - пред вас ще се открият добри възможности за развитие. Използвайте времето си пълноценно, като не пренебрегвате любимите ви хора. Те ще ви заредят с енергия и увереност в предстоящите ви ангажименти. Поработете върху физическата си форма.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Мнозина от вас са склонни на рисковани постъпки днес. Явно умеете да поемате разумни рискове. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално, че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви струва определени усилия.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Трудностите ще повлияят на някои от вас, правейки ги раздразнителни и затворени. Търсете съдействието на онези, които не биха ви го отказали, за да не губите от инерцията и енергията си. Обърнете внимание на идеите, които ще ви осенят и работете по тях. Приятел ще ви помогне да се разтоварите от стреса, грижейки се за доброто ви настроение.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С доброто си настроение ще правите атмосферата около вас ведра и приятна. Работата няма да ви затруднява и с лекота ще отхвърляте задачите си. Имате енергия, която може да трансформирате в нещо полезно за близките си. Няма причини да сте недоволни от постигнатото.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предстоят ви различни срещи днес и разнообразна информация, с която ще работите. Стараете се да придвижите напред свой проект и дори да ви се наложи да забавите развитието му, не се отказвайте от намеренията си. Задълбочавате познанията си в определена област, което в последствие ще ви предостави добри възможности на работното място.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Работите ентусиазирано и с желание да постигнете набелязаните резултати. Това ще стане и с немалко далновидност от ваша страна. Опитайте се да не се влияете от конкуренцията, работете за себе си и не се съревновавайте с вече постигнати чужди резултати.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Основателно ще повишите очакванията си към някого или нещо. С действията си показвате силно присъствие, подкрепа или работа, която води до добри резултати. Мислите ви са свързани и с други задачи, освен професионалните и това ви натоварва. При уреждане на финансов въпрос ще търсите нечия подкрепа и със задоволство ще установите, че ви се отдаде по-лесно, отколкото сте предполагали.
  15 авг 2020
  Последни новини