От х:

Днес в x:

16 °C

200 сърца затуптяха в едно за 7-годишната Ели на Коледния базар при областния управител

  Две огромни синьо-зелени очи, широка топла усмивка, даряваща любов и невероятно желание да танцува, да се движи, да е като останалите деца. Това е 7-годишната Ели. Тя е от Свиленград. Тежки диагнози, получени още при раждането й- детска церебрална парализа и локализирана епилепсия, обират детството й и поставят нея и родителите й всеки ден пред предизвикателства.

  Тази година Елена Димитрова е и символичният домакин на вече станалия традиционен благотворителен базар при областния управител на Хасково.

  На Игнажден той покани в дома си-държавната администрация десетки деца от 35 училища, детски градини и клубове от всички общини в областта, които работиха неуморно за създаването на красотите, средствата от чиято разпродажба ще отидат за лечението на Ели.

  Момиченцето е оперирано преди година в Сърбия. Сега прави първите си стъпки без чужда помощ. Но за да продължи този прогрес, тя се нуждае от постоянно лечение, което струва скъпо. Затова областният управител и целият екип на администрацията му се обединиха преди седмици около каузата да се помогне на Елена и нейното семейство. Пред тях предстоят още трудни моменти: овладяване на епилепсията, рехабилитация и възможно лечение в чужбина. За всички тези етапи от лечението семейството се нуждае от финансова подкрепа и от нашите добри сърца.

  „Благодаря, че сте сред нас, за да подкрепим Ели и нейното семейство именно днес-на Игнажден. Радостен съм да ви посрещна в нашия дом, защото поверието гласи, че какъвто е първия гост, който влезе на този ден в дома ти, такава ще и годината ти. А днес в нашата къща -областната администрация първи влязоха децата на Хасково-позитивни и чисти“, емоционално се обърна с благодарност към всички участници в базара и програмата, областният управител на Хасково Станислав Дечев.“

  Майката на Ели също се обърна към хората, които подкрепят детето и семейството. “Благодаря на всички. Това, което вие правите означава много за нас и Елена. Тази ваша подкрепа ни дава сили да продължим напред и да се борим“.

  А през това време бащата на Ели, който беше неотлъчно до момиченцето, трудно удържаше поривите на синеочката да се включи в изпълненията на децата от ОДЗ “Звънче“, които поздравиха с песни и танци присъстващите.

  Когато Ели стана и се присъедини към танца на джуджетата, 200 сърца в зала “Марица“ затуптяха в едно, а сълзите бяха от радост.

  През цялото време момиченцето, почти връстничка на децата от детската градина, ги аплодираше за песните.

  Когато базарът беше открит, кметът на Хасково Добри Беливанов направи спонтанен жест към децата от градината и към Ели. Той купи от базара изработено от гимназистите от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство в Хасково дървено конче люлка и го остави пред групата, а Ели получи от него красив ръчно изработен снежен човек.

  Дечицата дадоха възможност първа на кончето да се полюлее Ели. А тя им даде важни уроци по воля и по толерантност.

  Базарът в зала "Марица" на Областната управа продължава до края на деня. Всеки, който има желание и възможност да помогне на семейството на Елена, може да дари средства и по банковите й сметки:

  Елена Димитрова Минкова

  7000 1522327873 BG32 UNCR 7000 1522 3278 73 BGN

  7000 1522327877 BG21 UNCR 7000 1522 3278 77 EUR

  BIC : UNCRBGSF

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 27.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Работата ви днес ще бъде доста разнообразна, затова със сигурност няма да скучаете нито за миг. Доверете се на вътрешния си глас при взимането на важни решения. Колегите ви подкрепят, а и вие спокойно можете да се доверите на съветите, които ви дават. Имате възможността да стабилизирате отношенията си с човек от обкръжението си, на когото особено държите.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ясните ви цели водят до точни и практични действия, изчистени от всякаква суета и губене на внимание. Силни сте, когато сте спокойни, въпреки, че и в хаоса не губите присъствие на духа си. Работни промени, с които трябва да се съобразите. Не съжалявайте за развитието на професионален въпрос, скоро ще откриете, че нищо не е загубено.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще останете доволни от търговските си занимания. Ще ви се отдаде да направите сполучливи споразумения и сделки. За пътувания и лични промени сте особено настроени. Кроите планове, които с лекота ще осъществите. Неомъжените ще срещнат своят чакан партньор. Ще вложите много хъс, отстоявайки своите позиции, което ще се хареса на тези, които разчитат на вас.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес имате много добри възможности и перспективи за намиране на нова работа, а за някои дори в чужбина. За бизнеса денят е обещаващ, но не всичко ще зависи от личното желание и усилия. Здравословен проблем ще отшуми. Притесненията ви в тази насока ще се окажат напълно неоснователни. Повече внимание към партньора.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Решени сте да промените онези неща в живота си, които ви пречат да се чувствате пълноценни, като хора и професионалисти. На първо време ще започнете от обкръжението си и това ще бъде и първата ви грешка. Потърсете вината за неудовлетворението си във вътре в себе си, има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите ви мисли.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Промяната на обстановката около вас ще ви тласне към размисъл и съпоставяне на вече известни факти. Настроението ви често ще се мени, но в края на деня ще имате повече желание за развлечения. Приятелските ви отношения с хората от обкръжението ви правят по-добри и успешни в начинанията.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Развитието на професионален проблем ще добие друга насока след получено известие днес. Не реагирайте импулсивно, бъдете разсъдливи и последователни. Ще получите възможност за изява на потенциала си и трябва да покажете активност. Възползвайте се и ще спечелите както пари, така и слава.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Обединете усилията си с ваши съмишленици за реализация на професионалните си планове. Проявете отстъпчивост, ако се наложи, но не правете компромиси с принципите си. Увереността и желанието, които личат от действията ви привличат подкрепата на околните.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако сте гъвкави в преговорите и умерени в претенциите си, без да искате всичко веднага и на всяка цена, ще постигнете победите си. Общуванията в деловата сфера ще се отразят положително и на личния ви живот. С доброто си настроение и навременни действия ще направите и други щастливи.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предстоят ви много задачи, коя от коя по-спешна и неотложна. Не се изкушавайте да поемате и чужди ангажименти, въпреки популярността, която биха ви донесли. Рискувате да потънете в тях. Оставете си време и за себе си. Вечерта ви очаква хубаво настроение за танци и развлечения с колегите.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се потрудите повече, но в крайна сметка ще постигнете желаното. Делово споразумение ще подобри позициите ви на работното място, а също и финансите ви. Ще защитите интересите и успокоите душата си. Ангажиментите ви няма да се отразят понижаващо на настроението ви, свикнали сте на натоварване.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С предимство в програмата ви ще са деловите срещи днес. От тях очаквате да постигнете договорености и приключване на търговска сделка. Заложете на умереността в думите и реакциите си. В противен случай рискувате да загубите добрите си позиции, което не е целта ви. Стремежът ви към промени ще наруши спокойствието на дома ви, но перспективите са обещаващи.
  27 фев 2020
  Последни новини