От х:

Днес в x:

Повдигнаха обвинение за подкуп срещу кмета Георги Иванов днес

Срещу кмета на Хасково Георги Иванов днес бе повдигнато обвинение за подкуп от 5000 лева, съобщиха източници на Haskovo.net от прокуратурата.

Парите са преведени през 2003 година от фирма "Дусман", която снабдява с храна детските градини, социалните заведения и болницата. Обясненията на фирмата са, че сумата е дарение за предизборната кампания на Георги Иванов същата година. Противоречието в случая е, че петте хиляди лева са преведени по лична сметка на кмета на 11 декември, месец и половина след провеждането на местните избори, обясниха от прокуратурата.

Според обвинението личната сметка на градоначалника е била открита броени дни преди превода на сумата. А непосредствено преди банковата операция е сключен анекс към договора на общината с фирмата, според който общината предоставя два микробуса за ползване от "Дусман". Според прокуратурата кметът е извършил това в нарушение на закона, който забранява безвъзмездното предоставяне на общинско имущество на частни лица.

Разследването за петте хиляди лева от фирма "Дусман" бе коментирано от Георги Иванов още миналата година. Тогава той каза, че сумата е била за предизборната кампания, но поради късния им превод той не ги е усвоил и ги е върнал обратно на фирмата.

Обвинение за даване на подкуп е повдигнато и на бившия управител на "Дусман " Тошко Борисов.

От прокуратурата в Хасково казаха, че няма да искат отстраняване от длъжност на кмета Георги Иванов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини