От х:

Днес в x:

Нова хасковска драма. Преглед на печата

Хасковска строителна фирма е пред разпад, защото единият от съдружниците – Ангел Нейков, ошмулил ортака си, пише в заглавие над главата днешният брой на "Хасковска Марица". Нейков теглили кредити, но спрял да ги погасява. Дружеството имало започнати обекти, но не е направила задължителната регистрация в строителния регистър и на практика губи право да упражнява дейността си.

Кавга за ски центъра в Стамболово, продължава със строителни скандали изданието. Изпълнителят на проекта Лазар Моллов чака от месеци 207 000 лв. по договор, получава едва 50 000. Кметът на Стамболово Гюнер Сербест пък казва, че пари се дават само при довършен обект. И двете страни се плашат една друга със съд.

Без дървена ваканция засега, информира още изданието. В някои училища са намалени часовете, но затворено заради студа школо няма. Няма и училище на газ, така че кризата няма да засегне образователната система в Хасково. По темата "Хасковска Марица" отделя цяла страница.

Инвалид се задуши в съня си, акцентира на криминалната страница вестникът. Става дума за 73-годишният Бялко Петев от Динево, който бе открит мъртъв в леглото си.

Църквата не е мъртва,за да я обявят за паметник, казва в интервю за изданието пловдивският митрополит Николай, който вчера отслужи празнична литургия в Хасково. В отделен текст на същата страница е публикувана и "гледна точка", в която четем за страстта на владиката към еврото, за скъпия часовник на китката и луксозните му лимузини.

Съветници на Първанов и Станишев са купени от Москва, заявява в друго интервю в броя скандалният политически наблюдател Стефан Гамизов.

Свиленград пъди "Волф" от снега, пише в челно заглавие "Новинар юг". Кметът Георги Манолов гони фирмата, защото се издънила с чистенето.

"Химмаш" къта газа за фланците на "Ролс Ройс", отбелязва още на първа страница изданието. Ако притока на синьото гориво не се нормализира, рискуваме загуби за 3 млн. евро, казва шефката Мария Ибришимова.

Старец загина в пожар, отбелязва вчерашният инцидент в Динево изданието.

Без промени в митницата засега, четем още в броя. Изявлението е на новия началник Филип Александров.

Газ може да няма, дърва обаче бол, отбелязва вестникът. Търговията с цепениците се е сринала близо 10 пъти, казват търговци.

33 000 седмокласници с учебник на хасковлия, четем на 12 страница. Помагалото по литература било сред най-търсените от ученици и учители, а ръководител на екипа е проф. Клео Протохристова.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини