От х:

Днес в x:

Две нови жертви на „ало“ измамниците в Хасково, едната олекна с 14 бона

Две нови жертви на телефонните измамници само за ден в Хасково. И двете жертви на изпечените шарлатани по жицата са възрастни жени. Сигналите за измамите са подадени вчера в полицията. При единия от случаите 79-годишна хасковлийка олекна със сумата от 1700 лева. Обаждането тя получила малко след 12 часа на обяд. По телефона непознат мъжки глас й обяснил, че е важна част от полицейска схема за разкриване на престъпление и я убедил, че трябва да остави найлонов плик с пари и златни накити в контейнер за смет в близост до дома й. Жената така и сторила, за помогне на органите на реда, с чийто представител смятала, че разговаря.

Докато измамниците работили по първия случай, 68-годишна жена също паднала в капана.

Потърпевшата е оставила на входната врата на къщата си сумата от 14 000 лв., поставени в полиетиленов плик. По случаите са образувани досъдебни производства. Работата по установяване на извършителите продължава.

Само преди дни община Хасково и полицията започнаха съвместна инициатива за разпространяване на предупредителни надписи " Измама!!! Не давай пари, първо провери!".

Стикерите ще бъдат залепвани на телефоните на възрастни хора в цялата община, тъй като те са най-уязвимата група, който попада в полезрението на телефонните бандите.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Co
    copy
    22 -3
    16:44, 15 дек 2016
    Какво увеличаване на пенсийте ? Те спокойно захвърлят 14 000 лв без да им мигни окото. Това са рекордни суми за тези пари се мисли много преди да се направи такава постъпка. Щом хората ги изхвърлят да ги бяха дарили за нещо смислено!
    • Sc
      Scarface
      5 -3
      21:06, 15 дек 2016
      Това е божие наказание за куфилниците пенсионери които реват НЕОСНОВАТЕЛНО че пенсийките им са малки.А под възглавницата имат един чувал с пари.
  • 2
    Ба
    Баш Тарикат
    11 0
    22:04, 15 дек 2016
    НЕ разбирам .......от години се говори за телефонни измами ,по телевизия по радио по не знам си къде още и пак се впрягат и дават пари... Нямам думи колко прост народ сме.
  • 3
    Пр
    протестър
    0 0
    19:19, 11 авг 2020
    Гешев, хвърляй оставка! Как така ще лишаваш пенсионерите от основните им удоволствия, да търкат билети и да мятат пари от балконите?
Последни новини