От х:

Днес в x:

Коледният базар в Областната събира пари на Игнажден за 7-годишната Ели

На Игнажден ще се проведе станалият вече традиционен Коледен благотворителен базар, който е под патронажа на областния управител Станислав Дечев.

На 20 -ти декември за пореден път в зала “Марица“ благодетелите ще подредят своите ръкоделия и вкусотии. Тази година базарът ще събира средства за седемгодишната Елена Димитрова от Свиленград. Тя е с диагноза смесена форма на детска церебрална парализа, спастична квадрипареза и екстрапирамидна форма. Ели страда и от локализирана епилепсия. Детето вече е подлагано на лечение у нас, оперирана е преди година и в Сърбия. Благодарение на усилията на семейството и след операцията, Елена прави първите си стъпки без чужда помощ. За да продължи този прогрес, детето се нуждае от постоянно лечение, което струва скъпо. Затова Областният управител на Хасково Станислав Дечев и целият екип на Областна администрация Хасково се обединява около каузата да помогнем на Елена и нейното семейство. Пред тях предстоят още трудни моменти: овладяване на епилепсията, рехабилитация и възможно лечение в чужбина. За всички тези етапи от лечението семейството се нуждае от финансова подкрепа и от нашите добри сърца.

Затова и 20-ти декември е избран като ден за базара неслучайно. Игнажден се знае още като Нов ден, в народните традиции е останал и като Полазник, защото хората вярват, че какъвто гост ти влезе в къщата, такава ще е и годината. Ето затова и идеята е в този ден стотици добри гости да влязат в Областна администрация Хасково и с благородните си сърца да подкрепят инициативата на Областния управител Станислав Дечев.

От администрацията се надяват в Коледния Благотворителен базар да се включат освен поканените детски гради и училища и школи и клубове за деца, които също имат какво да предложат в името на благотворителността и добротата. 

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Вс
    Всичко се форсира
    4 0
    19:18, 3 дек 2016
    По успешно може да се съберат средства в пари и финансови дарения, чрез смс и дори кутии. Дано това момиченце да има шанс за лечение.
    Факт е обаче, че нашият град всичко се форсира - как на никой от тези умни глави не му идва на ум, че този базар се прави с изработени неща. За да може някои да се прави на филантроп преди това други трябва да положат изключителен труд. По училищата вече е кошмар от всякакви инициативи. Родителите не смогват да купуват и изработват, или подготвят нещата за тези инициативи. Принципа на доброволността е тотално нарушен! Децата са задължени да участват в това - без да им се отпуска време за изпълнение. При това положение няма и удоволствие от дейностите им. Празниците се превръщат в една постоянна въртележка от задачи - това все пак са деца. Нали така. Почти всичко се прехвърля на родителите - тези които работят дали и от къде да вземат толкова свободно време. Защо тази година точно инициаторите не вземат да изработят нещата за базара, за да видят какво реално значи! Крайно време е да се престане да се правят инициативи само за рейтинги и новини в медиите. Има много повече реални възможности за помощ точно от тези административни кадри.
  • 2
    Пр
    Призив
    1 -1
    14:55, 4 дек 2016
    Да седне областния да изработва с ръцете си нещата за базара и сам да си ги продава. Или да мръзне по сергиите пред ДМ и други инициативи. Аман от "добри намерения" на чужд гръб!
Последни новини