От х:

Днес в x:

4 фирми ще чистят Хасково от снега

Четири фирми са спечелили обществената поръчка за снегопочистването в Хасково. Договорите с тях бяха подписани днес, след като дружествата внесоха сумата, определена като гаранция от общината. Сумите са различни и зависят от площта на определения за почистване район.

Градът е разделен на пет зони, като всяка фирма ще почиства отделен район. Петата зона се поема от общинската фирма "Екопрогрес". Така ще знаем чия точно е отговорността за непочистени улици и ще търсим отговорност, обясни заместник кметът Кирил Керанов.

Първа градска зона включва квартал "Орфей" 1, 2 и 3, както и кв. "Ручока". Снегът в този район ще се чисти от фирма АРИС. Тази фирма миналата година спечели обществена поръчка и за поддържане на общинската пътна мрежа, включително и селата, а селските кметове бяха доволни от работата й, обясни Керанов.

Втора зона включва кварталите "Хисаря", "Каменни", "Бадема", "Училищни". При непочистени от сняг улици отговорност ще носи АТАСТРОЙ, която поема района.

Трета зона включва квартал Болярово, включително района около градската градина. Снегопочистването в зоната се поема от СИТИ ПЪТ.

Четвърта зона включва кварталите "Куба" и "Република". Там снегът ще се почиства от фирма МИГ от Горски извор.

"Екопрогрес" като общинска фирма поема основните пътни артерии в града, централните булеварди и площади.

Обществената поръчка, обявена от общината, е за 90 000 лева. При нужда имаме и резерв, увери Кирил Керанов.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини