От х:

Днес в x:

Динко Тенев: Община Хасково и частните фирми са в готовност за снегопочистване

    Община Хасково има готовност за снегопочистване. Това заяви заместник-кметът Динко Тенев.

    Той каза, че общинското предприятие „Екопрогрес“ разполага с 6 основни машини, но има и 3 колесни багера, на които ще бъдат монтирани гребла и при необходимост ще се използват за снегопочистване. Налични са над 300 тона сол, 100 тона пясък, но има сключен договор за още доставки при необходимост.

    „Техниката е налице. Инспектирана е“, увери Динко Тенев. Той поясни, че Общината почиства предимно основните булеварди. Почистването на останалата част от града, общинските пътища и 35-те села е ангажимент на частна фирма, с която местната администрация е сключила договор на стойност около 900 000 лева. Това е „Ата строй“, която отново е била единствен кандидат в обявената обществена поръчка. Хасковското дружество почистваше снега и миналата зима. Тогава поради малкото снеговалежи сумата по договора не е била изчерпана по това направление, като остатъкът е бил вложен за изкърпване на общински пътища и подходите към две села – Широка поляна и Николово.

    Снегопочистването на централната градска част пък е възложено на „Грийнпартнърс“ – фирмата, която отговаря за сметопочистването в общината.

    Според метеорологичната прогноза се очаква през почивните дни да вали сняг. В тази връзка от общинската администрация са предприели мерки. „Застраховаме се. Още от тази вечер ще има дежурни екипи до вторник сутринта, след което ще проследим прогнозата за времето и ще преценим дали дежурството ще продължи“, заяви Динко Тенев, който е и координатор на Щаба.

    Снегопочистването пред търговски обекти и жилищни сгради трябва да се извършва от собствениците и в тази връзка са предвидени глоби при неизпълнение. „Предходни години са били налагани санкции, но те са единици. Тази година общинската служба КОРЗ ще следи по-стриктно за това и може би ще има повече глобени хора“, каза заместник-кметът.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      ЕК
      Е как
      36 -2
      18:39, 24 ное 2023
      Ние това много добре го знаем. И да няма сняг пак ще се чисти. Миналата година кметовете от ДПС в общината се спукаха да разписват протоколи за два пръста сняг , който се стопи до обяд
    • 2
      Ру
      Румен
      29 -2
      19:34, 24 ное 2023
      Нека крадене да започне сега! Познат сценарий , като се започне първо от краденето на гориво и накрая в сватбения салон на булевард " Никола Радев!
    • 3
      И
      И
      22 -4
      19:50, 24 ное 2023
      Смях , има няма сняг снегорините ще се движат с дигнати гребла и след това са чистили , е пране на пари отново ..
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини