От х:

Днес в x:

Още няма фирма за снега, „Екопрогрес“ ще бори преспите със 7 машини

Общинско предприятие „Екопрогрес“ ще чисти снега в община Хасково до сключване на договор с почистваща фирма. Това се налага защото все още не е избрана фирма-изпълнител, въпреки предупрежденията на метеоролозите за предстоящи снеговалежи. Все още няма сключен договор заради дълги процедури и срокове за обжалване. „Предстои днес комисията да определи дата за отваряне на ценовите оферти“, казаха от община Хасково. След определяне на победителите в търга пък има срок за обжалване.

Документи за чистене на Хасково от снега са подали две фирми “Ата-строй” ЕООД, чиито собственик е Айше Атаман – съпруга на депутата от ДПС Мехмед Атаман и “Арис” ЕООД със собственик Красимир Тонев.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 450 000 лева. Поръчката за поддържане и снегопочистване е разделена на обособени позиции. Едната включва селата и общинските пътища, а Хасково е разделен на две по квартали.

До избор на почистващи фирми и сключване на договори с тях тези функции ще се изпълняват от „Екопрогрес“. „Разполагаме със 7 снегопочистващи машини“, заяви шефът Диян Петков.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    66
    66666
    26 -1
    16:56, 28 ное 2016
    Като е дълга процедурата започнете я навреме.защо например май 2017 не стартира процедура за зима 2017 -2018 така няма да има проблем????? Защо се чака яйцето да дойде на задника??????
  • 2
    Па
    пак ли
    18 -5
    17:34, 28 ное 2016
    Тая община действа след дъжда качулка, не разбрахте ли? Като завали и блокира всичко ще се сетят и ще настане тюхкане и обясняване. Всичкото им е такова и резултатите от нищоправенето се виждат ясно.
  • 3
    Не
    незнайко
    17 -1
    17:43, 28 ное 2016
    Някой знае ли случайно миналата година колко беше прогнозната стойност за снегопочисване,да не се окаже че спестените пари от осветлението са потънали в Ата-строй.
  • 4
    Зн
    Знаещия
    9 -2
    18:05, 28 ное 2016
    А преди две години имаше и Агропрогрес!Имаше още четири машини,макар и по малки от показаната,но успяваха да помагат!А сега?
  • 5
    Ла
    Ланистър
    13 -1
    18:13, 28 ное 2016
    Истината е ,че има спор м/у двама трима "бизнесмени" които не могат да си поделят баницата, и дядо кмет няма никакво влияние там където е спора, такаче не от бавната процедура и т.н
  • 6
    Зн
    Знаещия
    3 -2
    18:13, 28 ное 2016
    Относно Агропрогрес-Есть фирма-есть проблем!Нет фирма-нет проблем!
  • 7
    Ев
    Евала
    17 -5
    19:40, 28 ное 2016
    "Браво" на общината и на ГЕРБ за "адекватното" управление - ноември месец минава, а още не са отворени офертите...Някъде другаде четох, че процедурата стартирала едва в началото на октомври. Но явно подчинените на Бай Х*й толкова си могат. И понеже Екопрогрес са както чета панацеята на дядо Добри за всичко в този град - от сменяне на крушки на улични лампи, през редене на тротоарни плочки до борба с бездомните кучета, не искам да си представям какъв ще е резултатът от снегопочистването им.
    А с каква гордост се свали местния феодал миналата година, какви народни хорА и радост бяха на площада...

Още новини

Последни новини