От х:

Днес в x:

Започнаха делата за мерките на 18-те мигранти, участвали в размириците

Постоянен арест за задържаните 18-те мигранти, които участваха в размириците в лагера миналата седмица поиска Районна прокуратура-Харманли. Арестантите са разпределени в четири заседания – в трите са  по пет души, а в четвъртото ще застанат пред съда трима непълнолетни обвиняеми.

Всеки момент се очаква да започне първото заседание срещу първите петима мигранти. То трябваше да тръгне още в 12 часа, но заради липса на преводач бе отложено за по-късно.

Делата ще гледат двама съдии - Минка Китова, която е и председател на Районен съд-Харманли и съдия Ива Гогова. Държавен обвинител е районният прокурор Маргарит Стоилов. Според него има достатъчно доказателства за участието в размириците за всеки един от задържаните и затова ще настоява те да останат зад решетките за постоянно. Искането му е включително и за непълнолетните.

На този етап има направена експертиза за 7 пострадали полицаи. Не е готово заключението на вещи лица за нанесените материални щети.

Подробности за мерките на 18-те мигранти очаквайте по-късно.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ма
    мастикаджия
    12 -8
    13:07, 28 ное 2016
    Това ли е на Бойко електората?
    • Та
      ТаШакаЗулу
      6 -8
      13:46, 28 ное 2016
      Орешака като ви построи лагера не ви ли каза кой ще идва?

      Между другото само в хасково.нет 5+5+5+4=18 :D
  • 2
    Едната страна на монетата е. че всеки бежанец или мигрант трябва задължително да спазва законите на страната, в която пребивава! А когато ги наруши българският съд налага съответното наказание, ръководейки се от българските закони
    Но другата страна на монетата е много унизителна за нас обикновените български граждани и много показателна за състоянието на пленената ни държава и поробеният ни социално народ.
    Харманли е инфектирана рана, защото ни удари по най-слабото място.
    Ужасът от отдавна изгубеното достойнство.
    Хората в лагера не издържаха на унижението и бяха помляни. Пред нас, като общество на предалите се, на скършените, зейнаха гнусни въпроси, които нямат отговор, а само позорна присъда, ако можехме да се видим в огледалото поне за миг, пише във фейсбук българката от Оксфорд Мария Спирова, която е сред активистите за избирателните права на сънародниците ни зад граница.
    Защо толкова от нас не можаха дори за момент да се вживеят в конкретиката на случилото се, а забягнаха в жалейка за други слаби и онеправдани - пенсионерите и сираците? Защото пенсионерите и сираците са наистина неспособни да се организират, да се защитят. Ние се идентифицираме с именно тях - безсилните, премазаните.
    Яростно не можем да понесем мисълта, че е възможен какъвто и да е, дори най-нескопосан и неефективен отпор срещу несправедливостта и зверското отчаяние. Не можем нито за миг да понесем мисълта, че дори най-безпомощните хора, изоставени и залостени, имат повече гръбнак от нас, повече воля за живот. Не можем да им го простим - заслужават да ги бият, защото ни напомниха какви страхливци сме, как сме се предали на същата тази държава, която всекидневно ни мачка, унижава, отнема ни здравни грижи, храна, подслон, права... Но ние търпим, търпим!
  • 3
    Въ
    Вън
    9 -2
    14:26, 28 ное 2016
    Никаква милост за тия навлеци - вън от българия!
  • 4
    Ма
    мастияджия
    4 -2
    15:06, 28 ное 2016
    абе умрял, това е на курНЕЛИЯ електората торчин. Боклик.. ей сега викни генерала обединител от БСП+ДПС+ПатриотИ(торци), с поправените мигуе. Смешник!!!
    • Ма
      мастикаджия
      3 0
      15:22, 28 ное 2016
      По правописа си личи че си мигрант от ИДИЛ
    • Аб
      Абе манафаджия
      1 0
      15:38, 28 ное 2016
      Палячо, в четири думи имаш две грешки!
Последни новини