От х:

Днес в x:

Първите петима афганци погромаджии остават в ареста

    Първите петима афганистанци, които се изправиха пред съда в Харманли днес за определяне на мярка за неотклонение, остават в ареста. Това реши съдия Минка Китова, председател на съда, която гледаше първото от четирите дела, образувани по искане на прокуратурата след безредиците в бежанския лагер миналата седмица, при които пострадаха 24 полицаи. Такова искане има за общо 18 мигранти, трима от които са непълнолетни и съдът ще разгледа техния случай в отделно заседание.

    Процесите започнаха с голямо закъснение заради липсата на преводач. Ход на първото дело бе даден след неговото пристигане. В първото заседание той превеждаше на пущун и на фарси.

    От петимата задържани един се оказа учител или поне той така се представи пред магистратите. Той е и най-възрастният – на 33 г. Останалите погромаджии са на възраст 20-30 години, неженени. Един заяви, че има средно образование, останалите са или неграмотни, или с основно образование. Един от тях дори не знаеше рождената си дата. Знаел само, че е на 24 години. Това обясни пред съда преводачът.

    Представителят на държавното обвинение – районният прокурор Маргарит Стоилов, поиска решетки за всички, включително за непълнолетните.

    Задържаните погромаджии бяха защитавани от трима служебни адвокати. Те поискаха от съда да им наложи по-лека мярка - “домашен арест”, която да се изтърпява в бежанския лагер.

    Съдът обаче остави и петимата за постоянно зад решетките с мотива, че извършеното престъпление се отличава с голям цинизъм и особена дързост.

    След това дело тръгват още две, в които пред съда ще се изправят по петима мигранти, както и едно отделно, за тримата непълнолетни.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      17 -14
      15:31, 28 ное 2016
      Цв.Цветанов що не е с тях на белезниците?
    • 2
      Та
      ТаШакаЗулу
      15 -9
      16:02, 28 ное 2016
      Брато, тва пари дават ли ти да тролиш в сайта?
      • Ма
        мастикаджия
        11 -5
        16:45, 28 ное 2016
        не толкова колкото на тебе,брато!
      • Та
        ТаШакаЗулу
        2 -1
        19:10, 28 ное 2016
        Със сигурност не е колкото на мен!... Мен не могат да си ме позволят! Ама аз сериозно питам. Кажи кой и колко ти плаща, да ти давам някой лев отгоре! Само и само да спреш да пишеш, че ми омръзна да ти чета спама!!!
    • 3
      Па
      пак ли
      12 -2
      17:38, 28 ное 2016
      Вън чуждите нашественици от България!
    Последни новини