От х:

Днес в x:

Гимназията по туризъм отбеляза патронния си празник предсрочно заради изборите

Изображение 1 от 4

    Ръководството, учителите и учениците от Професионалната гимназия по туризъм в Хасково „Александър Паскалев“ отбелязаха днес патронния си празник три дни предсрочно.

    Причината да отдадат почит в аванс на патрона си Александър Паскалев са изборите в неделя. В понеделник заради факта, че повечето от секциите са разположение в школата, учениците почиват.

    На 7-ми ноември се отбелязват 137-години от рождението на първия модерен книгоиздател у нас Александър Паскалев, роден в Хасково. По този повод днес бяха поставени цветя на барелефа на Александър Паскалев във фоайето на училището. Физкултурният салон се оказа тесен да побере всички дошли за празничната програма. Празникът уважиха и представители от РУО в Хасково. 

    През тази година гимназията отбелязва и 52 години от създаването си. ПГ по туризъм „Ал. Паскалев” води началото си от частното Стопанско училище по готварство и домакинство „Бъдещност”, основано през далечната 1928 година. По-късно се разкрива Дружествено училище „Развитие”. След 1944 г. двете училища се сливат в едно държавно професионално училище с паралелки по хранене и облекло.
    От края на септември 1964 г. училището е обособено като самостоятелно учебно заведение под името Техникум по обществено хранене. През 1995 година ТОХ-а се преименува в Техникум по хранене и търговия. На 7 април 2003 г. се преобразува в Професионална гимназия по туризъм, а пет години по-късно приема Александър Паскалев като свой патрон.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Г-
      Г-н Генчев
      6 -1
      15:00, 4 ное 2016
      Честит празник :)
    • 2
      Dr
      droga
      2 -4
      18:31, 4 ное 2016
      Какви са тези наркоманчета и курви по снимките?На "главната" снимка (първата) момчето от дясно (Димитър от 12б) отново е на някво хапче.....
    Последни новини