От х:

Днес в x:

Хасковският съд размишлява за тонколоните на ГЕРБ

В едномесечен срок хасковският районен съд ще се произнесе по иска на ГЕРБ-Хасково, с който се обжалва акт на общината за 200 лева. Днес бе последното заседание по процеса, в който участва като подател на жалбата бившия директор на полицията в областта Иван Петров.

Като шеф на ГЕРБ в региона Иван Петров отнесе акт от бившите си подчинени в общинска полиция по време на предизборната кампания миналата есен. Глобата му е наложена, защото от офиса на ГЕРБ в бившето кино "Клокотница" изнесли на площада мощни тонколони, от които звучала агитация за техния кандидат за кмет Антон Иванов. Дицебелите обаче били в повече и униформените от общинска полиция друснали акта на бившия си началник за нарушаване на обществения ред.

От ГЕРБ контрират, че откъм общината също се носела мощна агитация – за градоначалника Георги Иванов. Освен това хората на Бойко Борисов искат от съда да се произнесе дали униформеният служител на общинска полиция има право да налага глоби или това трябва да прави специално упълномощено за това лице в общината.

Решението на магистратите ще бъде оповестено да един месец.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини