От х:

Днес в x:

Евгения Ангелова дари средства за строежа на църквата в Орфей

Народният представител от ПП ГЕРБ Евгения Ангелова внесе по сметката на църковното настоятелство при храм „Св. Иван Рилски“ в кв. Орфей в Хасково дарение от 3300 лева. Средствата са за строежа на църквата, който бе спрян за повече от 15 години.

В началото на тази година Ангелова инициира изваждането на старите документи за храма от архивите и сформиране на ново църковно настоятелство с председател отец Никола Николов. Заедно с архитект Нина Танчева проведоха две срещи за съгласуване на актуализираните планове за строежа с Пловдивския Митрополит Николай, който на празника на град Хасково официално одобри проекта. Окомплектованата документация беше внесена в общината и преди ден кметът Добри Беливанов връчи разрешително за строеж на председателя на църковното настоятелство. Митрополит Николай отслужи молебен за възстановяването на строежа. Евгения Ангелова, която е и член на настоятелството на храма заяви, че това е само първото дарение от нейна страна и ще продължи да съдейства за завършването на църквата.

„Приемам това начинание за своя лична кауза. Довършването на храма в най-големия квартал в Хасково винаги е било и тема в срещите ми с живеещите там. Когато я построим, тази църква ще бъде най-голямата в Хасково. Имаме дълъг път да извървим и призовавам всички хасковлии да се включат и да помогнат както и с каквото могат.” Ангелова припомни ,че православен храм не е строен в Хасково от повече от 100 години. Тя благодари на всички дарители до сега с помощта, на които са направени основите и част

от стените на храма. Нови дарители вече са заявили желание да предоставят строителни материали. Банковата сметка за набиране на средства е BG90 UNCR 7000 1522 6368 41.

Още през м.май народният представител от ПП ГЕРБ Делян Добрев помоли гостите на своя рожден ден вместо да му носят подаръци да дарят суми за църквата „ Св.Иван Рилски“, средствата вече са в сметката на настоятелството.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    Ел
    Ели
    31 -20
    14:40, 29 окт 2016
    Браво!Това е достойна постъпка за пример, дано и други да я последват!
  • 2
    Ah
    Ahmet Isa
    34 -13
    14:54, 29 окт 2016
    Браво. Аз също ще даря. Нека да е пример за единство.
  • 3
    Св
    Светлозарa
    18 -12
    15:37, 29 окт 2016
    Браво!!!
  • 4
    Бх
    БХ
    29 -12
    15:37, 29 окт 2016
    ми нормално, като се имат в предвид финансовите възможности на родата й :)
  • 5
    Ив
    Иван Атанасов
    22 -26
    16:34, 29 окт 2016
    Браво, г-жо Ангелова! Вие винаги сте била много зд... Виж коментара
  • 6
    Со
    Соня
    20 -20
    16:42, 29 окт 2016
    Браво на г-жа Ангелова !Нека повече хора вземат пример от нея и кой колкото може да дари!
  • 7
    Ро
    Ротарианец
    37 -9
    21:15, 29 окт 2016
    Истинските дарители са безименни. Тези, които се хвалят с това са самохвалци, дребни душици и си правят евтин РR. Но нали сега ни управляват, парите и медиите са техни, а наближат ИЗБОРИ !!!
    • Th
      The dude
      21 -7
      21:50, 29 окт 2016
      Нали откриха нефт вчера,до края на седмицата ако трябва ще открият и Божията частица.На месно ниво всички сте ги описал много точно какви са.Като махнат субсидийте незнам как ще си правят пиар .А иначе за изборите незнам дали още става номера когато се прехвърлят резултатите от хартиен на електронен носител...
  • 8
    Лю
    Люба
    12 -24
    21:32, 29 окт 2016
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ис
      истина
      8 0
      09:06, 30 окт 2016
      Не само г-жа Ангелова може да дари, в ГЕРБ има достатъчно богати семейства, които могат да последват примера й.
  • 9
    Da
    Dani
    15 0
    22:27, 29 окт 2016
    Няма по-тъжна гледка от започнат и изоставен строеж на църква с ръждясала от времето ограда! Сякаш душата ни е започнала да хваща ръжда! Нека не допускаме това и да съхраним доброто в себе си! Защо е нужно да се правят грозни коментари, и да се лее помия навсякъде. Когато турците са изгаряли църквите ни, дедите ни за дълбали дупки в скалите за да правят иконостаси и да пазят светинята ни, а ние сега се плюем,загубили човешкото в себе си!
  • 10
    Гр
    Гражданин
    12 -4
    09:21, 30 окт 2016
    При цялото му уважение към г-жа Ангелова, това не е начина, по който трябва да се прави реклама. Браво за псотъпката, че е дарила средства за храма, но тя се омъловажава след подобно ашифиране! Истинските дарите са анонимки, а тези, които се хвалят с това не го правят за каузата, а за ПР и реклама ...
  • 11
    Тт
    тттт
    13 -6
    10:59, 30 окт 2016
    Г-жо Ангелова ,браво за това което сте направили,но истинския християнин когато дава не иска да му се споменава името не иска благодарности ! Истинския християнин остава анонимен а това вашето буквално ни го навират в носа вижте г-жа Ангелова какво направи ,браво Г-жо Ангелова не ви ли става неудобно! Ами добре дали сте го дали, знаете ли колко хора са пуснали последните парички в кутията за помощи да са ги писали някъде, мога да ви кажа че такива хора са досртойни за уважение, не такива дето парадират като вас какво са дали, бълха ви ухапала. Стигате вече не можахте ли да идете до банката има айбан, внесете ги тихомълком и тогава ще видите може и да ви олекне на душата. Ама как докато не се раздуха работата вижте ни ние герб какво правим !Застанете срещу огледалото и вие и другите които са там като хванеш и кметове , секретарки на общината и директори, но застанете когато сте сами, преди да сте излезли от дома си сложете си ръката на сърцето и кажете колко добри неща сте направили и ще направите и колко са лошите неща които направихте, не знам на коя страна ще се наклонят везните но предполагам че все за нещо ще ви натежи на съвестта, ако имате такава не да се удряте в гърдите аз дадох това и това шшшшшшттттттт като давате има кой да го оцени но не забравяйте и това което сте взели и това има кой да оцени .Голямо благодаря че сте отделили пари за храма това означава че все още има надежда че имате някаква искрица съвест ако съм ви обидил с нещо моля за извинение !
  • 12
    До
    Досадни сте
    7 -5
    12:35, 30 окт 2016
    Истинските, честни и безкористни дарители са анонимни, а не непрекъснато и то по най-досаден начин да натякват стореното!
  • 13
    Са
    Саудитски АРАБИН
    5 -4
    13:49, 30 окт 2016
    Колко милиона ви трябват за да я издигните тая църква Давам ви ги веднага че като ви чета изказите ме е срам че сте ХРИСТИЯНИ

Видеа по темата

Последни новини