От х:

Днес в x:

За втори път “Арда тур” убива човек преди Коледа

62-годишната Ася Методиева намери смъртта си под гумите на автобус на "Арда тур" тази сутрин на автогарата в Хасково. Това е втори смъртен случай за една година в града, свързан с транспортната фирма на общинския съветник Себахтин Исмаил. На 15 декември миналата година, броени дни преди Коледа, рейс на "Арда тур" излетя от моста на детелината до "Техномаркет" и се стовари на асфалта на Е-80 (на снимката долу). В инцидента загина 34-годишната медицинска сестра Милена Мартинова от Харманли. Тя отивала на работа в Бърза помощ, където колегите й напразно се мъчеха да я върнат към живота през нощта на фаталния 15 декември 2007 година.



Тогава общинският съветник Себахтин Исмил обвини Пътно управление, което не е почистило платното. По-късно срещу шофьора на автобуса-убиец Хашим Тасим бе повдигнато обвинение в непредумишлено убийство. Той трябваше да влезе в хасковския съд като подсъдим в края на ноември, но получи удар и почина дни преди процеса. Така делото бе прекратено.

При инцидента тази сутрин шофьорът на "Арда тур" Бончо Бонев е извършвал маневра на заден ход на автогарата, не е видял възрастната жена и я е премазал. Ася Методиева е починала на място. Шофьорът усетил лекия сблъсък, погледнал назад, но отново не видял нищо и тръгнал на път. Бил е спрян минути по-късно от полицаи, които върнали автобуса на автогарата. В момента рейсът е в КАТ за експертизи. По задната му гума обаче още сутринта личаха следи от кръв.

След като видял с очите си жертвата от инцидента, на шофьора му прилошало. Той бе откаран в Бърза помощ.



Нищо не знам, каза за Haskovo.net шефът на "Арда тур" Себахтин Исмаил (на снимката), помолен за коментар за сутрешния инцидент. Още нищо не е ясно. Питайте автогарата, посъветва ни той.

Според хасковски полицаи е вън от съмнение, че автобусът, убил жената, е на "Арда тур". Има нарушение на закона за движение по пътищата, според който ако шофьорът няма видимост при маневра на заден ход, трябва да повика човек, който да осигури безопасното движение. Никой от шофьорите обаче не го прави, признаха полицаи.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини