От х:

Днес в x:

Първо място за уличните танцьори на Миро-Гумата

Мирослав Христов - Гумата и неговия състав "Улични танцьори" спечелиха първо място при участието си на Трети национален турнир по танцово шоу и хип-хоп. Той се проведе в Перник миналата неделя, в спортна зала "Миньор". В състезанието при малките групи най-добре от всички танцуваха харманлийските хип-хоп танцьори. Хореографията на танца им е на Миро. При големите групи (над 7 участници), "Улични танцьори" станаха трети. Наградите бяха връчени от зам.-кмета на община Перник. На турнира по танцово шоу и хип-хоп взеха участие общо 35 формации, като участници имаше от София, Стара Загора и Варна. Харманлийските танцьори участват за втори път в турнира, който се провежда за трета поредна година.
Община Харманли осигури транспорта, а таксите за участие и членския внос бяха заплатени от Читалище "Дружба" Харманли. Състезанието бе трудно и продължително, то започна от 9.30и завърши към 8 вечерта, сподели Мирослав Христов. Той съобщи, че 17-годишната Тонка Демирева, която играе соло (импровизация на музика по избор на организаторите), стигна до финал, но остана пета.
На "Улични танцьори" им предстои да се подготвят за републикански шампионат по хип-хоп в София, който ще се проведе в спортна зала "Триадица през първия петък от месец юли. При участието си там преди две години те взеха второто място.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини