От х:

Днес в x:

Хасково отбелязва Денят на ходенето с масов пеши поход

Хасково ще се включи в „Световен ден на ходенето“, който се отбелязва на 12-ти октомври с масов пеши поход.

Инициативата под организацията на „Българска асоциация спорт за всички“ и Община Хасково.

Начало на масовото ходене е в 17.30 часа, а стартът- от пл. „Свобода“. Пешаците ще минат по ул. „Велико Търново“, ул. „Отец Паисий“, ул. Васил Друмев“, през бул. „България“ и ще стигнат до спортна зала „Дружба“.

Краят на отбелязването ще сложи в 18 часа в залата спортна шоу програма подготвена от спортните клубове в града.

Световен ден на ходенето е най-голямата световна проява за ходене, която се провежда ежегодно в целия свят от 1992 г., когато на 7 юли в Бразилия, под председателството на световноизвестния футболист Пеле по улиците на Рио де Жанейро излизат 250 000 жители на града, между които са вицепрезидентът на САЩ Ал Гор, голямата американска актриса Шърли Маклейн, президентът на ТАФИСА проф. д-р Юрген Палм и други видни личности.

В България се провежда ежегодно от 1993 г. в цялата страна. В световен мащаб, програмата се подпомага от Международния олимпийски комитет, който всяка година финансира проявата в отделни страни.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    михал мишкоед
    3 -1
    12:13, 6 окт 2016
    И както винаги първи пешаци най отпред ще са Областния Бай Добри М трендафилова и за масовост на почина зад тях ще са всички служители на Областа и Общината Мила родна картинка позната ни още от СОЦА
Последни новини