От х:

Днес в x:

5 000 лева глоба отнесе община Хасково за сметището в Гарваново

133 проверки на 132 обекта извършиха през септември експертите от Регионалната инспекция по околна среда и водите (РИОСВ). Издадени са 53 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. За отчетния период са съставени 3 акта и са издадени 12 наказателни постановления, с които на нарушителите са наложени санкции за 16 600 лв. Събраните суми от санкции, включително за предишни периоди са на стойност 300 лв.

За неточна отчетност с 2000 лв. е глобена площадка за третиране на отпадъци в Димитровград.

За нарушение на забрани, разораване на пасища и сеч в защитени зони по Натура 2000 са издадени 6 наказателни постановления по Закона за биологичното разнообразие на обща стойност 1600 лв. Наказателно постановление на стойност 5 000 лв. е издадено на Община Хасково по Закона за управление на отпадъците. От РИОСВ уточниха за Haskovo.net, че глобата е наложена заради сметището в Гарваново. Санкцията е за пропуснати срокове, нарушението е по документацията, поясниха от екоинспекцията.

Санкция от 1000 лева е отнесла фирма за производство на почистващи препарати в Димитровград за неизпълнение на предписание.

Акценти на контролната дейност на РИОСВ-Хасково през месец септември бяха междуведомствени комисии с участието на експерти от екоинспекцията за потенциално опасни водни обекти на територията на общините от област Хасково във връзка с настъпване на есенно-зимния сезон. Също проверки на предприятия за производство на вино във връзка с кампанията по прибиране на гроздето и контрол по спазване на режимите в защитени територии, във връзка с настъпването на ловния сезон.

На "Зеления телефон" през септември са постъпили 9 сигнала.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Це
    Цецка Цачева
    15 -4
    12:32, 5 окт 2016
    Да живее ГЕРП! Заради сгрешени документи и пропуснати срокове гражданите ще платят 5000 лева глоба!?
    • Ww
      www
      2 -2
      18:50, 5 окт 2016
      Пропуснати срокове.... за рекултивация на старата клетка на депото, която се запали. Нали се сещате тая клетка откога не функционира и кой е пропуснал сроковете - Г. И. Бива пропаганда ама некадърността на троловете няма граници. Поне проверявайте преди да пишете. Сега рекултивацията е стартирана.
  • 2
    Ха
    хасковлия
    14 -4
    13:37, 5 окт 2016
    Да народа ще плаща грешките на не образованите управници.....
  • 3
    Х
    Х
    4 -6
    13:59, 5 окт 2016
    Нека хората си вършат работата,а и всяка глоба ако е неправомерна,може да се обжалва. Да не коментираме,там където не сме подготвени.
  • 4
    Th
    The dude
    5 -3
    15:55, 5 окт 2016
    материала това заслужава.гербаджиите са изгладнели ще събират данък и от мъртвите,а сега щели да слагат пос терминали в патрулките на кат да събират пари на място.за плащане на фишове за почти всички нарушения.вече няма да пишат актове а фишове и така на практика полуграмотен катаджия се превръща в съдия.на печелившите честито,това заслужава материала.
  • 5
    За
    ЗАПОЗНАТ
    2 -1
    19:50, 5 окт 2016
    Основният проблем в българия е в отношението към законите и хората които ги прилагат-хем всички протестират че няма закони и никой не ги спазва-хем като засегнат някого реват- в случая тези 5000 няма да бъдат взети от хората нито ще бъдат раздадени на служителите на риосв-коментирайте нещо което познавате добре-задайте си въпроса-защо ви е толко мръсно пред блока и защо не го почистите - или да засадите дръвчета?
Последни новини