От х:

Днес в x:

Преди изчезването си Сергей изпаднал в депресия заради болест

Изчезналият на 4 декември 21-годишен Сергей Александров от Минерални бани е страдал от хроничен ентероколит. Болките му били от повече от година, но диагнозата му била поставена наскоро, каза майка му Наталия, която със свито сърце очаква резултати от издирването на сина й в околностите на селото. В търсенето участват няколко полицаи, група горски стражари, ловци от дружинката в селото, съседи, пастири и доброволци. Претърсването на Аида, водоемите и горите в събота и неделя били безрезултатни. Момчето е обявено за общодържавно издирване от полицията по настояване на родителите.

Последното обаждане на Сергей е било по обяд в четвъртък, когато изпратил sms на приятеля си Антон с краткото "сбогом". Минути по-късно съобщение със същия текст е получил друг негов приятел – Петьо. След това телефонът на Сергей замлъкнал. От телефонния
оператор обаче успели да локализират сигнала – в района на шарапаните.

След поставянето на диагнозата на момчето и последвалото лечение имало леко подобрение. После обаче здравето му отново се влошило и той изпаднал в тежка депресия. Лечението на хроничния ентероколит е много трудно, продължава с години и се съпътства от строга диета. Момчето ми беше много чувствително, казва майката Наталия.



Тя разказа, че в моментите на подобрение на здравословното му състояние Сергей кроял планове да кандидатства архитектура, искал да купува къща в някое от близките села.

Наталия таи в себе си надеждата синът й да бъде открит жив и здрав. Но не крие, че в петък сутринта намерила в портмонето си пари, пъхнати там от Сергей. Оставил е всичките си пари, казва тя. Въпреки това злокобно послание обаче тя седи в къщата (на горната снимка) и чака.

Издирването на момчето из околностите продължава.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини