От х:

Днес в x:

По-големите деца в хасковския дом “Асен Златаров” гладуват

По-големите деца в дома за сираци "Асен Златаров" в Хасково не си дояждат. Менюто на всички възпитаници на дома е едно и също – и за 9-годишните, и за 18-годишните. Данните бяха съобщени на брифинг днес от шефа на дирекция "Опазване на общественото здраве" при РИОКОЗ - Хасково д-р Иван Александров.

Инспекторите направили проверка на седмичното меню в детските заведения и се оказало, че сираците в дома се хранят с еднакви порции. На ден те им осигуряват по около 2000 килокалории. Това е достатъчно за 10-годишно дете, но не и за 18-годишен младеж, коментира д-р Александров. Той обясни, че по отношение на храненето тези деца трябва да се разделят в три възрастови групи – от 7 до 10 г, от 10 до 14 и от 14 до 19 години. Дневната необходимост на един 18-годишен младеж е поне 3200 килокалории, уточни той. Данните означават, че по-големите в дом "Асен Златаров" не си дояждат.

Направих консултация в министерството на здравеопазването и се оказа, че проблемът е известен отдавна и важи за цялата страна. Но никой не прави нищо по въпроса, допълни д-р Александров.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини