От х:

Днес в x:

Пътен полицай от Хасково в Топ 3 на най-добрите мотористи в МВР

    Венко Велчев от ОДМВР- Хасково е в Топ 3 на най-добрите мотоциклетисти в системата на МВР след участието си в Националното състезание „Пътен полицай на годината”, чието 24-то издание домакинстваше Хасково. Отличието си хасковлията  получи заедно с наградените на първо и второ място негови колеги Лъчезар Близнаков от ОДМВР- София и  Бисер Ботев от ОДМВР-Разград на специална церемония снощи. Наградите на най-добрите мотоциклетисти в системата на вътрешното ведомство връчи  зам.-кметът на Хасково Евгени Консулов.

    Конкурсът се проведе в етапи в продължение на три дни, а целта му е да се провери подготовката на пътните полицаи както на терен, така и на познания и практическите им умения, свързани с ежедневната им работа.

    Най-добре представилите се пътни полицаи получиха грамоти и купи.

    Лъчезар Близнаков от ОДМВР- София стана не само мотоциклетист № 1 на МВР, но взе и големия приз за Пътен полицай на 2016 година. Голямата награда му връчи главният секретар на МВР Георги Костов, който пък е родом от Хасково и златен медалист на Математическата гимназия в града.

    На второ място  в генералното индивидуално класиране остана  Васил Бакалски от ОДМВР-Смолян , а трети остана  Момчил Григоров от ОДМВР-Габрово.

    В генералното отборно класиране на първо място е отборът на ОДМВР- Смолян, след тях се наредиха столичните полицаи, а на трето – отборът на ОДМВР- Габрово. Престижните награди връчи директорът на ГДНП гл.комисар Христо Терзийски.

    С първото място в състезанието по теоретичната подготовка се окичи Пламен Ноев от ОДМВР- Стара Загора. Втори в този етап на конкурса остана Стойчо Янковски  от ОДМВР- Пловдив. В класирането третата позиция зае Лъчезар Близнаков  от отбора на ОДМВР-София. Те получиха наградите си от началник отдел Пътна полиция Бойко Рановски.

    В дисциплината оказване на долекарска помощ на пострадали при пътни произшествия отново приз спечели за първото си  място   Момчил Григоров от ОДМВР- Габрово. Второ място зае колегата му Атанас Атанасов от Сливен, а трети остана  Здравко Христов от ОДМВР-Габрово

    Най-точен в стрелбата с пистолет бе служителят на ОДМВР –Сливен Атанас Атанасов , най-точен мерник след него показа  Лъчезар Близнаков, а на трето място остана Марин Маринов  от ОДМВР-Ямбол.

    Наградите за точен мерник раздаде домакинът на състезанието, директорът на ОДМВР-Хасково Ангел Цанков.

    Освен че раздаде призове,  старши комисар Цанков също получи награда за перфектната организация на конкурса и приятелско посрещане от председателя на Съюза на българските автомобилисти. Той връчи и наградите на първенците в състезанието по майсторско управление на автомобил. Първото място спечели  Любомир Лалов от ОДМВР-Враца , второто – Валери Паланкасов  от ОДМВР-София , на трето – Васил Бакалски   от ОДМВР- Смолян.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини