От х:

Днес в x:

Първокласник чете през ден по книга, наградиха най-активните деца

    Най-четящите деца в Хасково получиха награди на официална церемония в детския отдел на регионалната библиотека „Христо Смирненски” днес.

    Първенец при по-малките е 7-годишният Диан Петров, който е прочел 190 книги през 2016 г. Проста сметка показва, че първокласникът от ОУ „Хрсито Смирненски” през ден чете по една книга. На второ място е Веселин Лисов със 178 книжки. 5-годишният читател през 2015-та г. беше първенец по активност. На трето място в класацията е 8-годишната Гергана Пенков, която е прочела 168 книги през изминалата година.

    На първо място при по-големите е четвъртокласничката Михаела Иванова със 188 книги. След нея е Деляна Янков със 104 книги, а на трето място е Елена Николова.

    Специалната награда получи  Гергана Евтимова за страстта си към хартиените издания не само през тази година, но и през предходни. Тя беше призьорка през 2013 г., а през следващите две е на второ място.

    Всички деца получиха книжки и грамоти, както и безплатен абонамент за следващата година. „Надявам се децата все така да четат и да водят свои приятелчета, които също да са активни”, каза главният библиотекар Анна Щилянова.

    Най-търсената книга през миналата година е била “Пипи Дългото чорапче”, която е взета около 100 пъти. Сред най-желаните са още “Приказки по телефона” с около 70 заемания и “Приключенията на Том Сойер”, която има с около 10 взимания по-малко.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      СВ
      С ВЪЗХИТА
      9 0
      16:10, 14 яну 2017
      Прекрасните, мили деца! Живи и здрави да сте всички, България има нужда от умни и четящи хора! И специални поздравления за Миша!
    • 2
      Ис
      Истински читател
      6 -2
      21:02, 14 яну 2017
      Това че са взети определена бройка книги не винаги означва че са прочетени.Специално за по-малките читатели.Моля не се нахвърляйте върху мен.Твърдението ми може да изглежда заядливо но не е такова.Нека обясня какво имам предвид.Преди много много време в една далечна галактика родителите ми ме юркаха:ЧЕТИ,ЧЕТИ,ЧЕТИ.Уроци,книги,списания като малко по-голям.Пък и задължително те абонираха от у-ще щеш не щеш.Но аз си бях тарикат с дебела глава букова и ето какво правех.Естественно имах картон във въпросната библиотека.Вземах книга прочитах я в началото колкото да схвана тематиката и края и.След това я връщах и отбелязвах като прочетена.Ако ме попитаха за какво се отнася преразказвах по малко и от двете. Ако преди това не ми кажеха:Стига,добре.По нататък вече като''заслужил''читател се появи проблема с книгите''тухли''.При тях този метод не се оказа ефективен.Но пък в класа винаги имаше някой''зубър'' който беше ги''изял''с кориците.Виках му:''Я ела тука бе!Я разкажи с няколко
      изречения книгата!''Ха-ха-ха.Констатацията ми върна спомените какъв читател бях.
    • 3
      Ня
      няма как
      1 0
      10:11, 15 яну 2017
      До истински читател: Подобни изпълнения като вашето винаги ще ги има, но това не означава да пренебрегнем истинските четящи, на каквато и да е възраст!
      • Ис
        Истински читател
        0 0
        11:49, 15 яну 2017
        Напълно съм съгласен с вас.Най-вече че и четящите намаляват.Като се замисля
        макар от мен описаното да е вид тариклатък може да се каже че и имаше полза.
    • 4
      Бо
      *************
      3 0
      15:34, 15 яну 2017
      вокняиП несоБ/чати обратно/ - Ех ако и Боко четеше така,щяхме да сме Швейцария.
    • 5
      Бо
      *************
      1 -1
      15:36, 15 яну 2017
      е,тия ми лепат звездички на ника!
      • Sc
        Scarface
        0 -1
        21:54, 15 яну 2017
        Ами кръстете се Звездолин.
    • 6
      Ех все пак не е като за един ден да прочетеш някакво по-голямо четиво. Лесно е да четеш книжки по 10 страници. То не е доколко книги чете на ден а какви книги чете на ден :)
      • Ба
        бащата на диан
        0 0
        11:46, 2 фев 2017
        Абе незнам защо все ще намерите какво да кажете по 10 или 5страници не ги е чел за състезание пък и колкото да е прочел от полза са има хора за цял живот не са прочели толкова
    Последни новини