От х:

Днес в x:

1000 зад решетките в лагера в Харманли

Изображение 1 от 2

    Бивши военни и служители на РУ на МВР в Харманли ще охраняват бежанския лагер в града.

    До момента с охраната на центъра е ангажирана външна фирма. Нейните ангажименти обаче ще отпаднат след като се направи цялостно преструктуриране на организацията в лагера и новото охранително звено в него. Това е едно от решенията, взети на днешната работна среща между местната власт, главния секретар на МВР Георги Костов и председателят на Държавната агенцията за бежанците Петя Първанова.

    Представителите на държавните структури са посетили Регистрационно-приемателният център към ДАБ в Харманли инкогнито, за да огледат възможностите за преструктурирането на живота там.

    Решението, които се оформя засега като най-резонно е той да стане център от полузатворен тип. Това ще рече, че на територията му ще бъдат обособени помещения с капацитет за 1000 души, които ще са на затворен режим. В рестриктивната част на бежанския център ще попадат хора с провинения- такива, които са с регистрации по нарушаване на обществения ред в града или пък на вътрешния правилник досега в центъра, като употреба на алкохол или пък участие в свади, уточниха от община Харманли. Те ще напускат частта, в която са настанени при специални условия и режим.

    До мерките се стига след като хиляди жители на Харманли излязоха по улиците на протест. Недоволството на местните се отприщи след масовия бой между бежанците в край на август.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини