От х:

Днес в x:

Аптека в Баните плаща 1 лв. наем, днес откриха обновената здравна служба и парк

Изображение 1 от 6

    Реновираната сграда на Здравна служба, в която се помещава зъболекарски кабинет и дългоочакваната от жителите на курортното селище аптека, беше открита официално днес.

    Собствениците на аптеката плащат символичен наем от един лев, а целта на социалната отстъпка на общината е подобряването на условията за живот в общинския център. Размерът на наема е бил одобрен от Общинския съвет в Баните.

    Кметът на баните Мюмюн Искендер преряза лентата и на обновен по проект по трансгранично сътрудничество парк. Така беше официално отбелязан и краят на проекта по ТГС с Република Турция, с който беше основно ремонтиран един от парковете в Националния курорт. Проектът е на стойност над 370 000 евро, а партньор от турска страна на българската община е Къркларели.

    Кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер и заместник-валията на Къркларели Гюнай Йозтюрк днес откриха тържествено обекта. "Работим с община Минерални бани от 2014 година. Това бе наш първи съвместен проект, но в момента сме в процедура по кандидатстване по втори - за почистване на речни корита", каза за г-н Йозтюрк. 
    „Програмата за трансгранично сътрудничество е възможност за малки общини като нашата да решат част от насложени в годините проблеми. Процедурата по одобряването на проектите обаче е наистина малко тромава. Надявам се през следващия програмен период сътрудничеството ни с турската страна да бъде още по-успешно", добави кметът Мюмюн Искендер. 

    Финалната щриха на отбелязването на новите придобивки за Баните сложиха лъчезарните усмивки на малките участници в детския празник.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Да
      Данъкоплатец
      21 -6
      17:10, 7 сеп 2016
      Браво. Така се прави. Най-напред се мисли за хората пък комисионните няма да избягат.
    • 2
      Хм
      Хммм
      14 -3
      19:44, 7 сеп 2016
      Голямо Браво на кмета!!!!
      Когато има хубави новини, коментарите са малко!Защото ли?!
    • 3
      Ба
      банския
      7 -8
      20:05, 7 сеп 2016
      Изтървахме баните, изтървахме ги. Наема на гашоглавия, а на валията на къркале хотел за благодарност.
    • 4
      Зд
      Здрасти
      11 -4
      20:54, 7 сеп 2016
      Да е жив и здрав нашия кмет,има ОчеИзваднА промяна в Мин.бани, откакто той започна да работии!!! А тези, които не могат да му кажат дори едно браво,а да не говорим за благодаря, да изчезват от баните,че често пръскат против вредни насекоми,да не вземат да се натровят!!!
    • 5
      Фе
      Фея
      2 -4
      08:29, 8 сеп 2016
      Голям алтруист , няма що ! Просто ми е интересно кои са стопанисват аптеката? В България нищо не се прави само от благородни подбуди,без корист, само за благото на народа. В противен случай щяхме да станем Швейцария на Балканите. Както някои "народолюбци" дрънкаха, даже вече не помня кои.
    • 6
      Зд
      Здрасти
      5 -1
      09:34, 8 сеп 2016
      Някои са станали толкова неблагодарни и коравосърдечни,че дори когато виждат с очите си какво става,не могат да се зарадват и все ще намират с какво да оплюват ХУБАВОТО!
      Отпуснете се вече и поемайте дълбооооооооок въздух!
    Последни новини