От х:

Днес в x:

Бунт срещу мигрантите в Харманли: Това е организирано нашествие. Да спрем ислямизацията!

    Стотици се събраха на протест срещу бежнците, обитаващи не само лагера в Харманли, но и в цялата страна. Шествието тръгна в 12 часа днес от Културния център в града и продължи по централния булевард, който беше охраняван от множество униформени полицаи. Така протестиращите с лозунги в ръце и знамена стигнаха до главния вход на лагера, който беше заварден от жандармерия. Редиците на протестиращите водеха евродепутатът и заместник-председател на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки и депутатът от Атака Магдалена Ташева.

    Някои от протестиращите настояха за тотално изселване на бежанците, а други за по-строг контрол в лагера. За закриване на центровете в България настояват от ВМРО-БНД. „Исканията на трите политически организации, които подкрепят този протест, е закриване на тези центрове и изселване на техите обитатели, които, както е известно, не са някакви клети бежанци, а са нелегални мигранти. Ние настояваме тези хора да бъдат върнати в Турция, откъдето са дошли”, заяви Ангел Джамбазки пред входа на лагера в Харманли. Според него тези хора нямат нито намерение, нито възможност да се впишат в българското общество. Според организацията чужденците са заплаха за сигурността на българите. Джамбазки беше категоричен, че по закон изселването им е възможно, но е въпрос на воля.

    Други от протестиращите пък настояха за по-строг контрол в лагера в Харманли, за да се ограничи движението на мигрантите в града и гражданите да живеят по-спокойно. „Изготвили сме декларация, която ще внесем в Общински съвет”, заяви председателят на местното ВМРО-БНД Николай Георгиев. Той беше категоричен, че всеки мигрант трябва да спазва реда и законите на страната, на чиято територия пребивава. От Патриотичния фронт настояват лагерът да се преобразува от отворен в затворен тип. Да се въведе контролиран вечерен час и така да се ограничи свободното влизане и излизане на мигранти от лагера. Също така да се засили охраната там и да се укрепи оградата.   

    Депутатът от Атака Магдалена Ташева обясни, че Турция и Йордания завишават броя на бажанците в двете страни, за да получават по-високи субсидии. „Събрали сме се днес да кажем „не” на ислямското нашествие в Европа и в частност в България”, заяви Ташева пред входа на лагера. Според нея това не е миграция или бежанска вълна, а организирано преселение на мюсюлманската умма.

    Гражданите на Харманли също настояват за по-строг контрол в лагера, защото се чувстват застрашени от бежанците. Те заявиха, че се опасяват от инциденти в града, които се случват често. Повод за недоволството им станаха последните два кървави инцидента от преди около седмица, при които пострадаха няколко души. Местните се опасяват, че самите те могат да бъдат нападнати.  

    Ако не им се изпълнят исканията недоволстващите се заканиха да продължат да протестират и да оказват обществен натиск.

    Малко по-късно от Варна премиерът Бойко Борисов коментира, че исканията на претистиращите са основателни и обеща, ме лагерът в Харманли ще бъде преобразуван в затворен тип.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      8 -5
      08:40, 5 сеп 2016
      Браво!Вън пачите от Харманли.
      Каракачанов президент!Ура.
    • 2
      ВМ
      в матрицата
      5 -3
      11:15, 5 сеп 2016
      Защо в Европа, за Бога?! Защо всички тези афганистанци,иракчани, сирийци и всякакви още, за които ислямът е религия и традиции на живот, подчинени на тази вяра, не търсят спасение в богатите държави от близкия изток - Саудитска Арабия, Катар, Оман, ОАЕ, а с цената на живота си щурмуват християнска Европа?! Не мога и не мога да намеря смисъла на жертвоготовната им инвазия...
    • 3
      Лю
      Любимчанка
      9 0
      12:52, 5 сеп 2016
      Цялата тази работа с бежанците е нагласена! От къде им дойде на ум на нашите управляващи да строят лагери! Лагерите в Любимец и Пъстрагор са построени за разлика от този в Харманли! Те имат повече права за разлика от нас, а с нищо не са допринесли на тази държавица! Защо ги храним и поим след като никаква работа не вършат! Дайте им по една мотика и да ходт на нивата!
    • 4
      Ka
      Karaman
      4 -2
      16:02, 5 сеп 2016
      Вън изродите "бежанци" от майка България. Да ги изгоним със сила !!!
    • 5
      Ka
      Karaman
      3 -2
      16:12, 5 сеп 2016
      В Булгаристан няма място за арабски терористи, И аз казвам вън, да ги изгоним със сила !!!
    • 6
      Ст
      Стоян
      2 -2
      09:18, 6 сеп 2016
      Пфахаха, аз бунт не виждам, само предизборен митинг на ПФ (ВМРО и НФСБ) подкрепен логистично от Атака, които имат дългогодишна традиция в провокациите с автобуси от цялата страна возещи най-долната провинциална измет, която за 20 лв е готова да прави какво ли не. По-малко хероин и злоба, повече четене и ще ви дойде акъла. Ако се чудите с коя книга да почнете препоръчвам "Бай Ганьо прави избори", чудесна за този повод :)
    • 7
      Ха
      Хасковлията
      1 0
      21:15, 6 сеп 2016
      Само напалм , за тая сган!!!
    • 8
      Go
      gost
      1 0
      17:27, 7 сеп 2016
      Наистина ли не знаеш отговора??? Защото там няма социални помощи.
    Последни новини