От х:

Днес в x:

Приключва обновяването на лятната читалня на димитровградската библиотека

    В началото на следващата седмица ще приключат ремонтните дейности в лятната читалня на Градска библиотека "П.Пенев" в Димитровград. Те стартираха в първите дни на август, а мястото е изцяло обновено.

    Оформени са четири къта, на които ще бъдат поставени пейки и допълнително озеленяване. Факт е и новата настилка под формата на цветна мозайка от български шевици, а също и рампа за хора с двигателни проблеми. В момента се довърша работата по шадравана, който е с по-малки размери и предстои да бъде облицован и с поставени пейки.На видно място в читалнята ще бъде сложена бронзовата фигура на миньора, която се намираше във фоайето на библиотеката.Вчера е монтирано ново осветление под колоните на лятната читалня, както и на фасадата на сградата, където се помещават библиотеката, музея и Детски и младежки център.

    Готов за експлоатация е външният асансьор в южната част, който бе изграден в рамките на проекта за обновяване на сградата. Мащабния ремонт е със средства по т. нар. Норвежки фонд, като изцяло обновени отвън и вътре бяха сградите на музея и библиотеката. Официалното откриване на реновираната сграда е насрочено за 29 август, съобщиха от ръководството на бибилотеката.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Мх
      мхх
      4 0
      14:50, 21 авг 2016
      Къде са върбите питам, които имаше там.ИЗСЯКОХТЕ ГИ нали.В този град явно някои от ръководството му е падал от дърво , като малък и МРАЗИ всички дървета сега.То не беше сеч , не беше чудо!
      • Наистина върбите създаваха неповторима атмосфера и си бяха съвсем здрави нарочно ходих да видя отрязаното.

    Видеа по темата

    Последни новини