От х:

Днес в x:

24 питбула сеят ужас във вилна зона “Каменец”

24 възрастни питбула отглежда в двора си Валентин Симеонов във вилната зона "Каменец" край Хасково. Близостта на известните със своята кръвожадност животни притеснява съседите. Те се страхуват някой от многобройните песове да не на падне техен близък или дете.

Всичките кучета са вързани с дебели синджири. Те не са и агресивни, обясни стопанинът им. По думите му собствената му съпруга, която е бременна в осмия месец, влиза в двора и се грижи за тях. Бих ли я пуснал, ако е опасно, риторично пита Валентин.



Той обясни, че държи възрастните кучета за разплод, а палетата продава в Турция и Гърция. Когато започнал да развъжда питбули, цената им била доста висока, но напоследък се сринала до 80 -100 лева. На пазара в Димитровград пък вървели още по-евтино – по 30 – 40 лв.



Валентин Симеонов категорично отрече питбулите му да се използват за забранени кучешки боеве. Той каза още, че няма злобно куче, а агресивни стопани.



Всички кучета са с паспорти, извършени са им задължителните имунизации, каза Валентин и показа документите на многобройните кучета. По думите му клиентите сами го намирали във вилната зона и купували малките кученца. Когато животното има паспорт и ветеринарен сертификат, преминаването на границата не е проблем, обясни той за чужденците, които си купуват питбули от него.

За кучешки развъдник е необходимо разрешение от ДВСК. Оттам обаче след проверка бяха категорични, че не са издавали такова. Кучкарникът е бил проверяван няколко пъти и от полицията.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини