От х:

Днес в x:

Преобладаващ песимизъм посреща образователната реформа, според анкетата на HaskovoNET

Хасковлии не са безразлични към образованието - това е единственият позитивен извод, който може да се направи от нашата анкета. Активността по поставения въпрос е не по-малка от обичайното.  А той беше "Какво ще постигне последната образователна реформа?". Получихме 455 отговора, като този път можеше да се избира повече от една от шестте възможности.

Около три четвърти или 346 мненията са в полза на крайно негативното "Още едно поколение, осакатено от непрекъснатите реформи". 

Най-много от позитивните отзиви са в полза на твърдението, че реформата "Ще подобри системата на образованието" - 10 (2,2%).

Седем от отговорилите са изразили оптимизъм (1,5%) относно влезлите в сила от 1 август промени в образователната система, като са избрали отговор "Доближаваме се до останалите в ЕС".

Наистина много малко са тези, които вярват, че ще настъпи краят на масовите частни уроци. Под един процент (0,9%) са посочили отговор "Това, за което ходят на частни уроци, ще го учат в час".

Един, само един от 455 отговора е в полза на повишаването на знанията на децата вследствие реформата. Много се надяваме този отговор да е избран от някой в системата на образованието, тогава неговия позитивизъм би довел до реален резултат.

Съчувствие и тревога за обучаваните са изразили още 24 (5,3%), които посочват, че "На децата им става все по-трудно".

Сложната, критикувана и многократно променяна образователна реформа доведе до само 63 отговора "Не зная какво конкретно ще се промени" (13,8).

Haskovo.NET

Бел. ред.: Твърдението, че именно хасковлии попълват анкетата е на база статистическия профил на сайта Haskovo.NET, според който около 95% от посетителите ни са от Хасково (данните за това са от различните популярни броячки и търсачки в интернет). Анкетите се правят за период от седмица до 10 дни и нямат претенции да са представително изследване на темата, а отразяват моментното отношение на аудиторията ни към въпросната тема.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Mo
    mon
    26 -4
    09:11, 13 авг 2016
    Нищо ново в закона.Само дето децата още повече ще затъпяват.Директорите остават вечни, няма мандат за тях. Смахнатия любовник Цанко, малоумницата на ,,Васил Левски" , оная корумпираната на ,,Отец Паисий"" ще карат до пенсия, докато от тези училища започнат да излизат 100 процента олигофрени от всеки випуск.
  • 2
    Ст
    Старец
    8 -6
    10:26, 13 авг 2016
    Е, сега в коментарите ще четем интелЕгентните мисли на грамотното старо поколение.
  • 3
    Да
    Дано не
    11 -13
    19:04, 13 авг 2016
    Дано не се случи както "мон" го предрича по-горе. Ако такива директорки карат до пенсия - то учителите при тях няма да изкарат до пенсия. Тая Бясната за две години взе здравето на много хора, в буквалния смисъл. Да беше само малоумна, ами тя е и злобна, безчовечна, неуравновесена, издигнала себе си във величие, свръх амбициозна, с претенции да знае всичко. Истинската същност на една двулична сметкаджийка, която не може да завърти истински познанства и приятелства, освен на чалгаджийска и сметкаджийска основа!
    • Не
      Незапознат
      2 -9
      23:15, 13 авг 2016
      Вие сте индивид с много,много,изключително болен м... Виж коментара
  • 4
    Пе
    Песимизмът е факт
    3 0
    12:28, 14 авг 2016
    Трябва да се решават проблемите, които стоят пред училището още от преди промяната: тежките чанти на първолаците, неразбираемо написаните учебници, "квалификации" без практическо приложение, редуциране на УЧИЛИЩА и учебния материал, ниските учителски заплати и унизително ниските пенсии на учителите, дето цял живот пренебрегваха нуждите на семействата си в името на образованието и възпитанието на децата...Много са истинските въпроси и на тях трябва най-после да има решение. Трябва да се търси разковничето - ДЕЦАТА ДА ИМАТ ЖЕЛАНИЕ ДА ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ И ДА ИСКАТ ДА ЗНАЯТ! Жалко е отношението към пенсионираните учители, дето нямат пари за топло през зимата, за лекарства, за храна. Жалко е да те познават по старото палто. Млади учители, които влизат с желание в професията са нужни, с възрожденски дух. Не се смейте, защото се топим и децата ни бягат от България. Можещите и вдъхновените трябва да остават тук. Не бива в училище да влизат хора, които няма къде другаде да отидат и да вредят на децата. И пенсионирайте най-после бетонирани директори и пом.директори, дето отдавна са навършили години за пенсия, но стоят на столовете само за пари и стопиране на добрите инициативи.
  • 5
    Да
    Дано
    1 0
    14:00, 17 авг 2016
    Дано най-после пенсионират и ************** от общежитието. Стайко Колев и Иван Панайотов си правят оглушки, че тя им е първа дружка, че и повече. Ама вече няма накъде, че всички навършили години ги пенсионираха. Само тя остана в Хасково да трупа пари, да съкращава учители, да ги плаши и командва.
Последни новини