От х:

Днес в x:

Хасковлия простреля в черепа пастир от 30 метра със самоделен пистолет, ще плаща 230 бона

Хасковлия простреля от тридесет метра в черепа пастир и ще плаща 230 бона кръвнина на близките му.

Окръжният съд в Кърджали призна за виновен пенсионерa П.Ж.П. от Хасково за това,че на 06.07.2014 г. с един изстрел хладнокръвно е убил пастирa Н.Ш.Ш. в местността „Старите лозя” до гр.М. Пенсионерът-убиец вече има съдебно решение от 2012 г.се сочи в мотивите за присъдата на магистратите. Поради това те определиха наказание лишаване от свобода от 14 години, при строг първоначален режим. Бяха взети предвид и смекчаващи вината обстоятелства.

В мотивите на съда се сочи,че П.Ж.П. е направил частични самопризнания. Въпреки това обаче убиецът е дал несвързани и наивни обяснения за начина, по който се е сдобил с незаконно оръжие - пневматична пушка, преправена да стреля с бойни патрони и преправен пистолет. П.Ж.П. се опитал да убеди съда,че е бил обект на нападение и смъртни закани от жертвата Н.Ш.Ш. и неговото семейство за това, че разобличил кмета на общината и неговия юрисконсулт в злоупотреби при актуване на държавни земи.

Действията на убиеца обаче не се покриват с думите му. Веднага след стрелбата, той се опитал да скрие оръжието в хладилника.

Освен,че ще лежи в затвора пенсионерът ще трябва да плати 90 бона кръвнина на съпругата на убития и по 70 бона на двете му деца.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ба
    Балистика
    14 -1
    14:07, 14 авг 2016
    Да простреляш от 30 м глава на човек с пистолет Макаров е невъзможна работа са 90% от полицаите в БГ. Следователно това си е случайно попаднал /самоделен/ коршум, който е убил. С "несвързани и наивни обвинения, с пневматична преправена пушка" от 30 м това си е да спечелиш джак пота от тотото!
  • 2
    Ба
    Бай Ганю
    9 0
    15:49, 14 авг 2016
    Кутелов,къде е Кутелова,липсва ни
Последни новини