От х:

Днес в x:

Звезди от „А“ група дават рамо на аматьорския футбол

    Състезатели от разпадналия се мъжки отбор „Хасково 2009“, който преди две години игра в елитната „А“ група, ще допълнят новосъздаденият АФК „Хасково“. В състава при футболистите от младша и старша подготвителна група (2000 г. и 1999 г.) ще влезнат играещият помощник-треньор Кирчо Крумов, Петьо Николов, Златко Николов, Христо Стойчев, Мариус Найденов, Бончо Панев и Ивайлов Инджов. Някои от момчетата играха в дублиращия отбор. Селекционер на мъжете ще бъде Живко Иробалиев. В различните възрастови групи, които са общо 9, като наставници влизат Емил Ангелов – Бабангида, Красимир Куманов и Иван Николов – Близнака.

    АФК „Хасково“ беше официално регистриран през март миналата година. Дейността на клуба започна през юли 2015 г., но тогава играха доста по-малко деца, а сега има около 150 състезатели. Треньорският щаб също нарасна с течение на времето – от трима треньорите станаха петима. „Целта ни е отборът да се върне там, където му е мястото“, заяви председателят на Управителния съвет на новосъздаденият аматьорски футболен клуб Георги Куманов. Това, че Хасково има нужда от мъжки отбор е безспорно, но за да израсне клубът, ще е необходимо търпение, заяви още той. Куманов беше категоричен, че ще направят всичко възможно за да ускорят градацията на отбора, но без прибързани действия.

    На официалното представяне на клуба днес дойде и кметът на Хасково Добри Беливанов, който пожела успех на всички състезатели. Той получи тениска с надпис на гърба "Беливанов", която му бе връчена от Живко Иробалиев.

    Междувременно градоначалникът съобщи, че в най-скоро време се очаква Министерството на младежта и спорта да отпусне 300 000 лева за ремонт на терена на стадион „Хасково“. Най-вероятно ремонтните дейности ще започнат след около месец. Освен държавната субсидия, община Хасково ще отпусне средства и за ремонт на пистата. До стартиране на ремонта футболистите на АФК „Хасково“ ще тренират на градския стадион. После ръководството предвижда подготовката им да продължи на близките стадиони в Димитровград или в селата Добрич или Горски извор. Мъжкият отбор на новия клуб ще започне участие на 3 септември в „А“ областна футболна група, увериха от ръководството на клуба.

    Ива Иванова 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (20)

    • 1
      Ал
      Аланкоолу
      22 -2
      12:19, 4 авг 2016
      Ново начало, нов кмет. Нов кмет, защото този няма никаква връзка със здравкоузуновци и пр. А и щом Мъри Стоилов има пръст, значи има един силен гръбнак. Хайде честито и дано е хаирлия! :)
      • Зи
        Зико
        1 0
        15:13, 5 авг 2016
        Африкански Фурнаджийски Курбанджий! Куманов и Сие започнете да редите кравите си на село далече сте от футбола!
    • 2
      Ха
      Ха-Ха-Ха
      18 -4
      12:37, 4 авг 2016
      Всичко хубаво, ама за къв ви е Иво Инджов? Ако спонсорира добре, дайте му няква административна длъжност, щото е комичен играч....
      • Тц
        Тц
        7 -5
        17:43, 4 авг 2016
        Инджов е един от основните, който дават пари.. Познавам го ако искаш давай ти аз ще му кажа да се оттегли ? Основната идея в отбора е да се развиват младите.
    • 3
      Ан
      Ангелова
      18 0
      13:12, 4 авг 2016
      И двете ми деца тренират там на големият ми син е Кирчо Крумов а ,на малкия Емил Ангелов. Възхитена сам от всичко ,което правят за децата уникални .Успех и само напред !!!!!!!!
    • 4
      Ul
      ultras
      16 0
      13:19, 4 авг 2016
      Хасково заслужава да има мъжки футболен отбор. Дано момчетата успеят скоро време да влезнат и в професионалния футбол.
    • 5
      Чо
      Чобанин
      11 -13
      14:34, 4 авг 2016
      Тези ли, ще правят футбол? Смешкото К.Крумов и Живко послушникът на Слона, който затри футбола в града. Кмете бягай от там ти поне си достоен човек.
    • 6
      Ст
      СТАР АСКОВЛИЯ
      9 -1
      16:59, 4 авг 2016
      Кмете не се подвеждай с тези параходи.
      Започни начисто с нови хора . Тези ги знаем/ слона ,здравко узунов и сие/,че затриха футбола в града!!!
    • 7
      Ст
      Стар Хасковлия
      6 -1
      19:39, 4 авг 2016
      Нов бардак със стари к*рви.... Никои от тези изброените няма общо с футбола,как са излъгали кмета,но нека така да е , всичко ще се види след време.
      • Ал
        Аланкоолу
        3 0
        11:12, 5 авг 2016
        Здравко Узунов беше човек на Г. Иванов. Дано не се меси пак в тима.
    • 8
      Жо
      Жоро
      7 0
      20:08, 4 авг 2016
      Имаше отбор. Къде бяха всички тези мишоци. Гледаха отстрани и потъркваха ръце. Такива родолюбци, че да ви се до драйфа от тях. Голямата Кума и сие що не си пасете говедата и.......
      На Мъри му дреме за асковския ямач!
    • 9
      F@
      F@N
      2 -2
      21:02, 4 авг 2016
      Хасковско дерби и ''интригуващи'' срещи с ''грандовете'' Възход (Радиево), Герганин извор (Бисер), Сакарски спортист (Тополовград), Стамболово и др.
    • 10
      Bg
      BG
      3 -2
      21:47, 4 авг 2016
      Добре дошли на Камп Ноу - с.Бисер, чакаме ви с нетърпение!
      • F@
        F@N
        3 0
        23:05, 4 авг 2016
        в Бисер няма годен стадион... Освен това нали са Белия балет, за какъв Ноу камп ми говориш?
    • 11
      Ев
      Евертъна
      4 -3
      22:25, 4 авг 2016
      Кирчо и Живко, поздрави от Лондон!
      Дръжте здраво като хасковски бойци, вие знаете!
    • 12
      Фк
      Фк Хасково
      4 -4
      01:57, 5 авг 2016
      Само за информация на спортния репортер, мъжките отбори в Хасково са два. И двата получават равни субсидии от общината, а ако някой си мисли, че ше вземе пари от " тайни " благодетели, моля ви дръжте се сериозно!!!😀😀😀😀
    • 13
      Ев
      Евертъна
      1 -4
      02:07, 5 авг 2016
      Георги Куманов, на теб едно нещо искам да ти кажа, ти си галеника на Йордан Кичеков!
      Да го знаеш, понеже съм пил вече и няма да ти го спестя, защо и сина ти е в клуба?
      Защо един Веселин - Кимбата, не е в отбора, като тренер, А?
      Кръстен от мен Синът на ВЯТЪРА!
      Питам ви?
      Ей!
      Един ден ако изкарам пари от ГУРБЕТ, знам аз как да го направя с МОИ ХОРА, обичащи НАРОДНИЯ и СВОБОДЕН човек!
      Беливанов, поздрави от фамилия Шикерови, в Лондон!
      Наздраве
      • Ев
        Евертъна
        0 -7
        02:16, 5 авг 2016
        Кой беше преди в Хасково, не е Кънчо Маймуната! К... Виж коментара
    • 14
      Ал
      Аланкоолу
      4 -2
      11:10, 5 авг 2016
      Пак ли почвате, бе хора, да плюете ? Точно заради хора като вас никога няма да има футбол в Хасково - все някой ви е крив и т. н. Имам наблюдения на запад - когато има генерална промяна в клуба, свързана с ново начало, всички се обединяват в името на по-доброто. Сега ще кажете, че футболът не ни е като на запад. И какво? Нужно ли е винаги да се опорочават усилията на шепа хора да направят нещо смислено. Заради такива мрънкащи индивиди сме на тоя хал.. Ами като можеш по-добре вземи ти стани шеф на отбора. Хайде моля ви се, мислете като хора, а не като тепегьози. Когато ръководството види подкрепа, те ще повярват в това което правите. Иначе как да имат мотивация като 1/4 от града ги подкрепя, а другите 3/4 плюят. Колкото до кмета - нов човек и както споменах по-горе няма връзка със здравкоузуновци и пр. , за които и малките деца знаят, че е човек на Г. Иванов и двамата си въртяха игричките на отбора. Вярно, стария кмет направи много за стадиона.. но дотам. Стига съм ви разтягал локуми. Мислете с глави. Само Хасково!
    • 15
      Сл
      слона
      3 -1
      15:08, 5 авг 2016
      АЗ слона ще довърша футбола в този град
    Последни новини