От х:

Днес в x:

Бащата на Мануела Горсова в Димитровград, помага за дете в 10-годишна кома

Красимир Горсов, бащата на Мануела, която все още е в кома след катастрофата с Максим Ставийски, пристигна днес в Димитровград. Той се срещна с майката на Наско – детето, което от 10 години е в будна кома.

Първокласникът бе блъснат от джип на връщане от училище преди 10 години – на 2 декември 1998-а. Оттогава е в будна кома. В България са му направени няколко операции по присаждане на стволови клетки, но без особен резултат.

Има надежда за Наско, смята майката Бистра Михайлова, ако му се направи трансплантация на стволови клетки в клиниката Невровит в Москва, за която тя вече е получила покана. Операцията на надеждата обаче струва близо 24 000 евро.

Днес Красимир Горсов, който помага на фондацията "Ангели в беда" се срещна с кмета на Димитровград Стефан Димитров, за да иска от него финасова помощ за лечението на Атанас. По информация на Haskovov.net обаче градоначалникът не е поел конктретен ангажимент към болното дете. Той предложил на Бистра Михайлова и Красимир Горосов да дадат идеи за благотворителни мероприятия, на които да се събират средства за операцията на детето.

От фонда за лечение на деца в чужбина са отказали на майката да финансират операцията в Москва.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини