От х:

Днес в x:

Младежкият център в Хасково стана част от “Национален алианс за работа с доброволци”

Младежкият център в Хасково вече е част от мрежата на Фондация “Национален алианс за работа с доброволци”, съобщи директорът му Жанета Матанова.

Младежкото средище в Хасково и Фондацията са подписали споразумение за съвместна работа и Хасково се включва в доброволческите инициативи още тази есен.
Мисията на НАРД е да утвърди доброволческите традиции в България и да промени нагласите на общността към доброволния труд чрез организирането на различни инициативи, които да привлекат колкото се може повече хора.

Като част от “Национален алианс за работа с доброволци”, доброволците на Младежки център в Хасково ще получат възможност за включване в различни обучения по специфични доброволчески програми, като работата в болници или с деца в риск.

Освен това хасковските доброволци ще участват и в различни срещи за обмяна на опит с доброволци със стаж от други градове и центрове.

„Преди години Младежкия център в Хасково е бил част от Алианса, но с течение на времето контактите са прекратени и в последствие изгубени, сега решихме отново да станем част от доброволческата мрежа, защото така нашите доброволци ще получат много възможности да разширят познанията си в различни области, да участват в национални проекти, както и да ги развиват на местна територия“, коментира Жанета Матанова.

Всички тези възможности ще развият уменията на доброволците към Младежкия център, който през миналата година са били 15 деца на различна възраст и от различни училища, за работа в екип, комуникативните и организационните им способности и ще подпомогнат социалните им контакти с връстници със сходни до техните интереси, посочи още очакваните позитиви от новото членство директорът на Младежкия център. Тя уточни, че на всеки дългосрочен доброволец ще бъде издаван сертификат от НАРД, които да удостовярява участието му в инициативите. Освен това, доброволецът ще притежава и доброволческа книжка, в която ще се вписват всички дейности и инициативи, в които той е взел участие.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини