От х:

Днес в x:

Прекратиха предсрочно мандата на още трима кметове-бизнесмени

Още трима кметове на села в община Хасково са с предсрочно прекратени пълномощия с решение на Общинската избирателна комисия. Първият управник с прекратен мандат бе кметът на Тракиец Красимир Бойчев.

От вчера отстранени от длъжност са управниците на Гарваново Иван Христов, на Криво поле Стойчо Стоев и на Корен Веселин Хаджиев. Общинската избирателна комисия е отказала да прекрати мандата на кмета на Малево Михаил Михайлов.

Проверката бе по повод подаден сигнал от съветническата група на бившия кмет “Коалиция за Хасково”.

За Стойчо Стоев е установено, че е собственик и управител на ЕООД “Братя Стоян и Антониос” и не е прекратил участието си в дружеството след избора си за кмет, както изисква законът.

За кмета на Гарваново Иван Христов пък ОИК установява, че е прехвърлил фирмата си през януари 2016 г., а по закон е трабвало да го стори до месец след като е избран.

Управникът на село Корен Веселин Хаджиев пък е земеделски производител, регистриран като едноличен търговец, и не е прекратил регистрацията си в Търговския регистър.

ОИК отказва да прекрати мандата на кмета на Малево Михаил Михайлов. За него е установено, че е земеделски производител и се самоосигурява, но това не е забранено по закон, обясниха от ОИК Хасково. В сигнала срещу него пишело, че участва в земеделска кооперация, което вече е пречка да бъде кмет, но такава кооперация не била открита.

С решението си от вчера Общинската избирателна комисия изпраща писмо в ЦИК – да предложи на президента да насрочи частични избори за кмет на Тракиец.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Бр
    браво
    28 0
    12:47, 13 юли 2016
    хайде,Динево и Подкрепа чакат своя ред.И там има заровени мини
    • Бе
      без Подкрепа
      31 -1
      13:20, 13 юли 2016
      Там вече сме герб- хвалим се наляво и надясно че Делян е наш човек
  • 2
    Ка
    какво стана?
    33 0
    12:56, 13 юли 2016
    Какво стана с кмета на Узунджово? Този мундарин трябва също да го махнат от там!
    • Бо
      Боби
      12 0
      22:11, 13 юли 2016
      Узунджовските малоумни свине си избраха за кмет неграмотния шопар и то само срещу двадесет лева на глас !? Той се занимава ежедневно с всякаква и разнообразна дейност,например продажба на дърва ,обаче никой в циганското село не го боли бастуна,важното е ,че си е взел двадесетте лева.Той ,ако някой им даде на тия животни по двадесет лева и им каже да свалят гащите и се одупят...веднага са готови.
  • 3
    Op
    op
    19 -1
    14:04, 13 юли 2016
    Що не проверят и кмета на Манастир с краставиците.
  • 4
    Бо
    боби
    27 -2
    14:07, 13 юли 2016
    тая на подкрепа е такава шматка и лицемерка че нищо не ме учудва.Всеки ден ходи да лиже задници в общината.Говори против колегите си и си мисли че ще постигне много с това злобеене
    • Бе
      без Подкрепа
      25 -3
      14:14, 13 юли 2016
      Тя по изборите дрънкаше че Беливанов е с дпс пък сега ходи да дреме пред офиса на герп
  • 5
    Ро
    Росица С.
    20 -3
    16:12, 13 юли 2016
    За Данчето от Манастир ли става въпрос? Дето сгъва по 2 банички наведнъж? !
  • 6
    Ва
    Василев
    18 0
    20:18, 13 юли 2016
    Мишо - кмета на с.Малево,в края на 80-те години заедно с брат в съучастие с други са били извършили кражби от РПК с.Книжовник и в с.Малево от склад на кооперацията/ТКЗС/на голямо количество фъстъци.Било е им образувано сл.дело,но двамката духнали и се покрили в ЮАР.Изчакали да мине давностстния срок на престъплението по което били обвинени и хоп обратно в България.Ни лук яли,ни лук мирисали,само почерпели в селото и Мишо "високопланинския българин - т.н *****"стана кмет на с.Малево.Е,това е драги граждани и селяни.
    Ако греша нека някой ме обори.
  • 7
    Ми
    мишоци
    17 0
    21:37, 13 юли 2016
    Кво се занимавате с тая мишка в Подкрепа-питайте я какво стана с трактора дето мъжа и ремонтира колко пари смъкнаха от общината и накрая какво стана.Ама Георги гледа и чете и ще си отвори устата тогава да видим кой на кого се слага сега
    • ЕИ
      Е и?
      8 0
      22:44, 13 юли 2016
      Да лъжеш ,да купуваш ц*****....и за какво?Да станеш кмет на стотина пенсии...Да целува сега задници щото за друго не става.Той скоро ше си отвори устата и един човек за едни делнати парички.Ама интересно защо гербажията агитираше за нея.Бива Евгения да го пита
    • Ки
      кики
      3 0
      12:22, 17 юли 2016
      Той арменеца ши кажи бе хем с подробности
  • 8
    Bb
    BB9
    1 0
    19:37, 18 юли 2016
    А на ************** от ОУО мандата на пом.директор в пансионна възраст има ли кой да прекрати?
Последни новини