От х:

Днес в x:

Отстраниха всички кандидати за видеонаблюдението, поръчката е спряна

И четиримата участници в процедурата за обществена поръчка за изграждане на видеонаблюдение в Хасково са отстранени. Това са фирмите “Вилмат холдинг” АД, “Анди БГ” ООД, “Румел” ЕООД и “Сектрон” ООД. Със заповед на кмета Добри Беливанов те са отстранени от търга, защото комисията е установила, че една от тях (“Румел” ЕООД) не е представила доказателства за опит в подобни дейности, а другите три фирми – заради оферти, които не отговарят на техническите изисквания на възложителя.

Поради отстраняването на всички кандидати кметът спира и процедурата за обществената поръчка.

Градоначалникът обясни, че освен отстраняването на кандидатите се установило, че заложените в заданието технически изисквания за видеонаблюдението не са от най-съвременните. “Ще подготвим нова поръчка, в която ще осъвременим изискванията - за по-качествени камери”, уточни кметът Добри Беливанов.

Haskovo.net припомня, че тази обществена поръчка веднъж вече бе спирана със заповед на кмета през септември миналата година.

Поръчката предвижда изграждане на ситуационен център и системи за видеонаблюдение на 8 входно-изходни точки на Хасково, 32 кръстовища и 8 точки в централни градски части, паркове и площади. Изпълнителят трябва да поеме гаранционното обслужване, както и обучението на служителите.

Общата стойност на поръчката без ДДС е 305 000 лв.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Пр
    принцесата от Монако
    31 -9
    15:52, 2 мар 2018
    Днес е петък,както обикновено има спряна поръчка от кмета!....."Заложените в заданието технически изисквания не са от най-съвременните"!-една от причините за спирането на поръчката!Ами ,кмете,когато се подпиваш,трябва да четеш!Хайде,до следващия петък!
    • 00
      00
      12 -6
      20:18, 2 мар 2018
      Бахти смотания кмет. Не кмет, а клоун. Не клоун, а пълно ку-ку. Не ку-ку, а пълна нула
  • 2
    Дя
    Дядо Васко от Монако
    28 -10
    15:54, 2 мар 2018
    Кмете,кмете, кучета те яли тебе,кмете!
  • 3
    Кмете ,предавателя ти винаги работи в петък!
  • 4
    00
    001
    23 -10
    16:38, 2 мар 2018
    Беливанов чия подлога ще ставаш този път?????? Чии камери ще монтирате ??????? Да не се окаже че по зададените критерии има само един вид камери на еди коя си фирма и виждаш ли нямам друг избор освен да избера тях??????Пе*******че дърто махай се!!!!!!!
  • 5
    С тя тънки трандафори ще се пребиеш,в общината по стълбите голям кавак щеше да направиш.
  • 6
    Dq
    dqdi dekcho
    7 -3
    17:06, 2 мар 2018
    haaaaaaa motikata
  • 7
    Ww
    www
    22 -10
    17:14, 2 мар 2018
    Не беше ли тази "важна и спешна поръчка" причината кмета да спре парите за спорта, които общински съвет гласува в края на миналата година? Май тази беше.... Днес - спряна. То бива излагане ама като беливановото няма никъде!
  • 8
    Ако г-н Беливанов изкара докрай мандата си ще отучи доста айдуци, пардон - бузисмени от айдутлук, пардон - от "усвояване" на пари от общинският бюджет, а този бюджет се формира от мангизите на всички хасковлии. Само това да постигне г-н Беливанов е достатъчно!
  • 9
    На
    Настъпани хлебарки
    9 -13
    21:09, 2 мар 2018
    Какво сте ревнали, все едно така нареченото видеон... Виж коментара
  • 10
    Чо
    Чобанина
    16 -5
    21:30, 2 мар 2018
    Видеонаблюдение в Хасково трябва да има, но ефективно, не като сега заложеното афиф. Ако трябва и 3 милиона да се заделят, но всички възлови места в Хасково трябва да се наблюдават. Това повишава сигурността на гражданите. Сегашната администрация хал хабер си няма какво трябва да се направи и пенсията отчита дейност , като спира конкурсите. Нямам думи, оставка Беливанов, некадърнико !!!
  • 11
    За
    Запознат
    6 -1
    08:30, 3 мар 2018
    Ай на бас, че Минко Ангелов е виновен ?!
  • 12
    Пе
    Петко
    2 -1
    15:36, 3 мар 2018
    Ами сега какво ще прави минко тъпото с неговият кандидат ВИЛМАТ язък му за рушветите дето да Cде на беливанката
Последни новини