От х:

Днес в x:

Осъдени и оправдани за изнасилване отново пред Темида

Двама мъже, които бяха осъдени и по-късно оправдани за изнасилване, застават отново пред Темида. На първа инстанция миналата година в Районен съд - Хасково Емил Ахмедов получи 1 г. затвор, а приятелят му Ахмед Ахмед – година и половина. Те бяха признати за виновни за изнасилване на 26-годишна жена в стамболовското село Силен. Според разследващите на 15 декември 2014 г. след употреба на алкохол подсъдимите нахълтали в къщата на жертвата и я заплашили. За да не се съпротивлява, Ахмед забил брадва до главата на повалената жена.

При обжалване пред Окръжния съд в Хасково, осъдителната присъда е отменена и двамата мъже са оправдани. По-късно Върховният касационен съд e отменил оправдателната присъда и e върнал делото за ново разглеждане. Днес процесът трябваше да тръгне отново, но двамата подсъдими не се явиха в съдебната зала, което е задължително изискване в такива дела. Заради това председателят на съдебния състав Миглена Тянкова разпореди двамата мъже да бъдат доведени принудително и издаде забрана те да напускат страната. Очаква се процесът да започне отначало на 27 септември.

Ива Иванова 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ко
    Кой
    20 0
    15:30, 12 юли 2016
    Кой ги оправда ? Напишете му името?!
  • 2
    14
    1432
    10 -3
    16:11, 12 юли 2016
    Направете справка по номера на делото и ще разберете кой им е дал оправдателна присъда .
  • 3
    Се
    седесар
    16 0
    16:29, 12 юли 2016
    Защо аз да правя справка Тази драскачка не смята ли че е нейна работа щом поднася новината да разплете целия възел или си слагаме тенекийка на задника от страх Как не се намира нито един от Хасково нет да бъде РАЗСЛЕДВАЩ ЖУРНАЛИСТтолкова много материал в града има в тази насока
Последни новини