От х:

Днес в x:

Крият в тоалетна на автобус нелегални чехли и сандали

Нелегална „маркова“ стока и тютюневи изделия откриха в български автобус митническите служители на МП Капитан Андреево. Част от незаконно пренасяните стоки са открити в тоалетната на превозното средство.

При пристигането на МП Капитан Андреево от Турция двама от пътниците в автобуса са декларирали пред митническите служители, че пренасят 167 кутии с цигари без български акцизен бандерол от различни марки и 1.5 кг тютюн за пушене. Друг пътник е посочил, че транспортира 470 чифта чехли и 120 чифта сандали. Въпреки това превозното средство е селектирано за щателна проверка от мобилна митническа група, при която те установяват, че в тоалетната на автобуса са укрити 320 чифта сандали и 205 чифта маратонки с логото на няколко световноизвестни марки. В личния багаж на един от пътниците са открити 3 кг нарязан тютюн за пушене.
Декларираните сандали, чехли и маратонки, както и тютюневите изделия са иззети с разписка за митническо направление, а за недекларираната стока са съставени три акта на пътници от автобуса за нарушение на Закона за митниците.
В изпълнение на Регламент на Съвета на ЕС и Закона за марките и географските означения за случая ще бъдат уведомени притежателя на правата на търговските марки.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини