От х:

Днес в x:

Войната на пътя продължава, 21 загинали при катастрофи, в Хасково -10 ранени

Войната на пътя в малка България продължава с главоломна скорост. Само през изминалата седмица живота си при 180 пътно-транспортни произшествия са загубили 21 души, а 232-ма са пострадалите. В района на Хасково няма жертви при 8-те катастрофи, които са станали на територията на областта, но пострадалите са десет души.

Обобщенията са от 13-ти до 19-ти юни, период, в който по пътищата на страната при контролна работа на полицията и при съвместните им проверки с ДАИ са регистрирани 13 949 нарушения за седемдневието.

Издадени са 7261 фиша и са съставени общо 4600 акта. От тях в Хасково са 202 фиша и 118 акта.

Броят на установените неправоспособни водачи е 658, като при проверките в Хасковско са засечени да карат 21 шофьори, без да имат право на това.

От съставените актова 17 са за шофиране след употреба на алкохол, като пили зад волана с алкохол в кръвта над 1,2 промила са седнали 7 от засечените водачи.

По този показател най-трагична е картинката в страната на територията на Бургас-43 пияни шофьори, София-34 и Варна-30 пили и карали.

От МВР са категорични, ще продължат да следят отблизо данните за тенденциите на пътя и редовно да анализира дали има необходимост от допълнителни промени в подхода по отношение на проверките и нарушителите на пътя. 

 Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини