От х:

Днес в x:

Горя данъчното в Хасково, досиетата на длъжници на пепел

Офис на отдел "Събирания" на териториалната дирекция на НАП в Хасково се запали тази сутрин. Кабинетите се намират на последния осми етаж на сградата на Изчислителния център.

Огънят лумна около 9. 30 часа тази сутрин. На мястото веднага бяха изпратени три пожарни автомобила, а движението по бул. България" бе силно затруднено. Малко по-късно полицаи отцепиха напълно отсечката от булеварда.

Работещите в сградата бяха веднага евакуирани. Огнеборците успяха да локализират пожара и да угасят пламъците.



В запалената стая на данъчното е работела служителката Виолета Петрова(на снимката долу). Жената излязла за минути от стаята, а когато на връщане отворила врата, чула силен пукот и видяла пламъците. Тя се опитвала да ги угаси, от което е леко обгоряла. Колегите й веднага се обадили на тел. 112.



Отдел "Събирания" се занимава с просрочените данъчни задължения, обясниха от администрацията на НАП. В изгорялата стая са се намирали два компютъра с данни, които са унищожени, но оригиналните досиета на длъжниците се намират в централната сграда на данъчното, предупредиха оттам.



В офисите на данъчната администрация в Изчислителния център тече ремонт – сменени са дограмата и паркета, но електроинсталацията не е пипана, обясни пресаташето на НАП Хасково Божана Илиева. Огънят е вероятно тръгнал именно от късо съединение в инсталацията.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини